Keittiökuusi. Ja muuta mukavaa.

”Päivät olivat lyhentyneet ja viilenneet. Satoi harvoin. Keskipäivällä aurinko paistoi hetken aikaa laaksoon, ja paljaat puut heittivät varjonsa maahan, mutta aamu ja ilta kuluivat puolihämärässä, ja sitten tuli pimeä.”

Viime viikko oli todella raskas. Huomaa, että kunnon lepo ja aikatauluton puuhastelu tekee todella hyvää sekä mielelle että ruumiille. Myös blogi on saanut uuden ilmeen (, joka on osittain vielä työn alla). Mitä pidät :)?

Kotiin puuhailtiin levon ja herkuttelun lomassa keittiökuusia (luin jostain uuden termin Kitchen tree). Kuvissa kuusi on sijoitettu usein keittiöön. Itse hain Ikeasta kotiin pienet kuuset, olohuoneeseen ja keittiöön. Kuvittelin, että nämä ovat huonekuusia, mutta tarkemman tutustumisen jälkeen lajiksi paljastuikin kartiovalkokuusi (Picea glauca Conica), jotka voivat hyvällä hoidolla menestyä monta vuotta. Siis ainakin puutarhassa. Saa nähdä kestävätkö jouluun…

Viikonloppua piristi myös retki Helsinkiin, mutta nyt vielä hieman kuusista.

Pidän kuusista erityisesti ilman koristeita. Pelkkä vihreys ja tuuheus tekevät niistä jo kauniita. Aiempina vuosina olen laittanut tuoreita kuusenoksia maljakkoon, ne säilyvät kauniina todella pitkään. Ja tuoksuvat ihanalta!
Oikeat huonekuuset ovat aika hauskan näköisiä. Ne ovat hieman lehtipuumaisia, karun kauniita, rujojakin. Ehkä sellaisen voisi vielä hankkia johonkin nurkkaan!

Lähde: Pinterest

Seuraavaan viikkoon lähden nostetulla D-vitamiiniannoksella. Ehkä pikkupakkasten tulo ennustaa viikon varrelle myös muutaman hetken auringonpaistetta. Lämpöä ja iloa saan ainakin hyvän ystävän tapaamisesta ❤

”Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei ole ensinkään hullumpaa aikaa. Se on turvaamisen ja huolehtimisen aikaa, se on aikaa jolloin itse kukin kerää talven varalta niin suuria varastoja kuin suinkin. Tuntuu hyvältä kerätä omaisuutensa aivan likelle itseään, koota ajatuksensa ja kääriytyä lämpöönsä ja kaivautua kaikkein perimmäiseen koloon, turvallisuuden keskipisteeseen, missä voi puolustaa kaikkea mikä on tärkeää ja arvokasta ja ikiomaa.” 

Lämpöä ja iloa myös sinulle alkaneeseen viikkoon!

Otteet: Muumilaakson marraskuu (Tove Jansson)

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Keittiökuusi. Ja muuta mukavaa.

    1. Kiitos ❤️ Ja mukavaa, kun olet löytänyt tänne! Kartiokuuset, ne eivät valitettavasti kestäneet. Toinen hiipui tammikuussa, toisen suhteen elättelin vielä toiveita mutta pariviikkoinen talvilomareissumme helmikuussa taisi olla sille viimeinen niitti. Mutta…Stockmannin alesta löysin toukokuussa huonekuusen alun. Kovasti nyt elättelen toiveita, että saisin siitä komistuksen itselleni! Huonekuuset ovat aivan mahtavia, tulen todella mielelläni vierailulle blogiisi. Ja lisäänpä vielä linkkilistaanikin 😊

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s