Helsinkini. Hetkiä ja valoja.

Helsinki on yksi minun kaupungeistani. Sen historiaa ja elämää huokuvat korttelit. Vehreät puistot. Ratikan kolina. Meren tuoksu, tuuli ja lokkien kirkuna. Iloisena syksynä, harmaana ja sateisena marraskuuna. Kauniina lumisena talvena. Nuorena vihertävänä keväänä, kuumana kesänä.

Helsinki ei ole kaupunki, josta olen kotoisin. Se ei ole kaupunki, jossa nyt asun. Se on ollut kotini merkittävässä vaiheessa elämääni. Helsingissä on ystäväni. Nyt palaan sinne aina uudestaan ja uudestaan. Aika harvoin tosin, vaikka lähijunalla matka kestää vain vajaat puoli tuntia. Mutta aina yhtä mielelläni.

Minulla ja pojillani on tapana viettää siellä sunnuntaipäiviä. Hypätä junaan, ja ajaa kaupunkiin. Käydä lounaalla, ehkä vain kaakaolla. Ikkunashoppailla. Ostaa suklaapukkeja. Kävellä ja kuljeskella. Nauttia Helsingin hetkistä.

Helsinki on kaunis talvella. Kaupungit ovat kauniita talvella. Niiden tuhannet ja tuhannet ikkunat. Tuhannet ja tuhannet valot, jotka syttyvät. Ihan pian.

Ihan pian.
Ihan pian.

Kuuluuko sinun jouluajan perinteisiisi joulukadun avajaiset ja valot?

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Helsinkini. Hetkiä ja valoja.

  1. Oi, en ole itse tainnutkaan kuulla tuota kappaletta. Kiitos maininnasta 🙂 Täytyykin tutustua. Meillä kaikilla on varmasti oma rakas paikkamme, jossa on mukava vain kuljeksia. Tai, jonka tunnelma sykähdyttää. Itselläni se on myös oma kotikortteli. Sen ympäristössä jaksaa kävellä loputtomiin, ja ihmetellä miten se muuttuu vuodenaikojen mukaan. Nytkin on ihana käydä iltakävelyllä ja kurkkia naapuruston jouluvaloja 🙂

   Tykkää

   1. Niin ja Irinahan mainitsemassani joululaulussa Kuustosen lisäksi myös laulaa, ja eipä ollutkaan Kuustosen kappale vaan Olli Ahvenlahden sävellys ja Heimo Hatakan sanoitus (huolimattoman tiedonjakajan tarkentava huomautus) 🙂

    Tykkää

 1. Kaunis uusi blogi minunkin luettelooni. Pidän kuvistasi – ja Helsingistä, vaikka enää kovin harvoin siellä käyn. Pitäisikin maalaisserkun käydä Helsinki-visiitillä!

  Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s