Jouluinen haaste

Sain Joululaisen blogista jouluisen haasteen. Haasteessa vastataan seitsemään kysymykseen omasta Joulusta ❤

Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

Uskon. Ja haluan uskoa. Joulun tapahtumat ovat varsin tunnepitoisia. Ja erityisesti silloin sykähdyttää, kun tapahtuu jotain kaunista ja hyvää.

Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?

Itse en enää kirjoita, mutta lapsena kylläkin. Soitimme siskoni kanssa myös joulupukille ja ihmettelimme aina miten hän saattoi tietää mistä paikkakunnalta oikein soitamme. Omat lapseni aloittavat joulupukille kirjoittamisen jo aikaisin syksyllä. Autan heitä kokoamaan listaa. Olemme myös kuulleet, että tontut lähettävät ikkunan takaa kurkittuaan pukille tekstiviestejä lasten lahjatoiveista.

Joulupukki matkaan jo käy...
Joulupukki matkaan jo käy…

Onko kinkku joulupöydän kunkku, vai selviätkö ilman?

Menemme aina valmiiseen joulupöytään. Selviän hyvin ilman kinkkuakin. Itse nautin ehdottomasti eniten joulupöydän kaloista. Pakollisen kinkun lisäksi tarjolla on usein savulammasta tai riistalihaa.

Juhlapäivien jälkeen rääppijäisiä vanhempieni luona.
Juhlapäivien jälkeen rääppijäisiä vanhempieni luona.

Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?

Ei taida olla mitään nolointa joululahjaa. Ovat kyllä yleensä osuneet aivan toiveiden ytimeen.

Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?

En muista. Varsinkin aikuisiällä lahjoja annetaan ensisijaisesti lapsille. Omat lahjat ovat olleet haluttuja ja mieleisiä.

Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Meille tulee joulukuusi hyvissä ajoin ennen joulua. Yleensä vähintään viikkoa ennen. Lapset ovat aivan innoissaan kuusen koristelemisesta. Vanhempi poika suunnittelee sitä pitkin syksyä. Itse haaveilen valkoisesta joulukuusesta, mutta yleensä kuusemme on aivan ihanan kaikenkirjava.

Ostatko kotiin joulukukkia: hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?

Kyllä, ja niitä tulee myös tuomisina. Ensimmäisen hyasintin ostin jo marraskuussa, myös ensimmäisen jouluruusun sain silloin. Rakastan kukkia. Joulukukista suosikkini on ehdottomasti kaunis jouluruusu, koska hyvällä onnelle se tuo iloa myös pihamaalla talven jälkeen. Katso blogikirjoitukseni Joulun kaunein kukka.

Pidän kovasti myös hyasintin tuoksusta. Siinä on mielestäni aito jouluntuoksu. Kyllä meillä aina myös on ainakin yksi joulutähti ja amarylliskin. Joskus ostan myös kauniita jouluisia leikkokukkia, kuten valkoisia tai punaisia tulppaaneja ja ruusuja.

Heitän haasteen vapaasti vastaanotettavaksi ihanaan blogiin. Vastaa haasteeseen omassa blogissasi tai vaikkapa kommenttina. Sana on vapaa, kerro omasta joulustasi 🙂

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Jouluinen haaste

  1. Oi, tuo kuva vanhempiesi huushollista näyttää ihanalta!

    Me emme voi ostaa hyasinttiä, edes yhtä, sillä joulupöydässä istuu kolme, joilla on astma ja minä, jolla ei ole, saan siitä järkyttävän migreenin. Lapsena juuri se oli joulun tuoksua. Nyt vain valkoisia amarylliksiä, jouluruusua ja valkoista Princettaa.

    Minä haluan paljon hopeakoristeita jouluuni. Sitten vähän punaista ja jonnekin myös sinistä.

    Tykkää

  2. Onneksi löytyy myös muita ihania joulukukkia 🙂 Mitä tulee vanhempieni kotiin, niin se on tosiaan kaikkea muuta kuin skandinaavisen pelkistettyä 😉 Äidilläni on vankka oma tyyli mitä tulee sisustamiseen ja vaatteisiin.

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s