Feliz Navidad! Jouluinen tervehdys maailman ääreltä

Kotona. On kylmää, pimeää. Märkää. Kurkussa pyörii takiainen ja nenää niiskuttaa.

Sain eilen erilaisen joulutervehdyksen. Työmatkalla olevalta puolisoltani, kaukaa maailman ääreltä Chilestä. Rutikuivasta Atacaman autiomaasta, jossa sade on tuntematon käsite. Joulukuusia, ja lisää joulukuusia. Teiden varrella olevien alttareiden, pyhimysten ja kansallissankareiden kunniaksi pystytettyjen, muistomerkkien rinnalla. Sielläkin on joulu. Kuivasta, loputtomasta hiekasta ja aivan autiosta maasta huolimatta.

Joulukuusien jälkeen voi vaikka huokailla paikallisen auringonlaskun värejä.

Tai…

jos olet nopea ehdit kipaisemaan oman tervehdyksesi postilaatikkoon vielä tänään. E-kortin ehtii lähettää aina, vaikka upeita Jacquie Lawsonin kortteja. Meidän perhe laittaa tänä vuonna joulukorttirahat vähävaraisten lapsi- ja erityislasten perheiden jouluun.

Vielä ehdit! p.s. kuvan nettiosoitteesta löydät kauniita jouluaiheisia vintage-kuvia.
Vielä ehdit! p.s. kuvan nettiosoitteesta tai tästä klikkaamalla löydät kauniita jouluaiheisia vintage-kuvia.

Joulutervehdys voi olla myös pieni ele, avunanto. Ystävälle tai vaikka naapurille. Tuntemattomalle. Kukka vanhukselle. Lapsen piirustus. Kädenojennus. Kaunis ajatus, sana. Hymy. Tai kuunteleva olkapää. Läsnäolosi. Suoraan sydämestä.

Eilen asettelin Lucia-kulkueen senkille. Tänään menen rakkaiden poikieni kanssa uimahalliin ja huomenna hurautamme serkkujen synttärikemuille. Myös kaukana kaukana asuva veljeni palaa jouluksi kotiin. Tämän runon myötä toivon juuri Sinulle oikein makoisaa ja lämmintä viikonloppua!

Joulu tulla jollottaa
joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä.
– Maija Baric –

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Feliz Navidad! Jouluinen tervehdys maailman ääreltä

 1. Oi tuota Chilen karua kuivuutta…Olen pitkään seurannut Chilessä asuvan suomalaisen Mian elämää maassa ja en kyllä vaihtaisi pois. Suomessa nyt märkää ja pimeää, mutta järvi on kaunis aina, samoin kaislikko, jouluruusu kukkii ja kohta on vuodenaikajuhlista lumoavin eli joulu.

  Vähävaraisten lasten hätä alkaa näkyä muillekin kuin alan ammattilaisille. Kun avaa silmänsä vaikka marketeissa ja katsoo, näkee lapsia, joista ei voi sanoa, että heillä on hyvin. Mekin aiomme kantaa kortemme kekoon vähävaraisten avustamisessa ja toivottavasti kaikki lapset saavat joulun.

  Tykkää

  1. Itse en tiedä Chilestä juuri mitään, on mukava kuulla edes jotain, kun matkaaja palaa kotiin 🙂

   Kyllä sydän tosiaan nyrjähtää, kun itse myös monesti nähnyt tilanteita, joissa vanhemmat ovat vaikkapa tukevassa humalassa ja pieniä lapsia mukana. Ajatus siitä pienellä summalla, joku pieni lapsi saa loisteen silmiinsä jossain kodissa tai lastenkodissa nostaa kyyneleet silmiin. Joulu on todella suurten tunteiden aikaa.

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s