Käymme jo joulun viettohon

Ulkona valon määrä vähenee ja sunnuntaina päivä on lyhimmillään. Kuusi on tuonut kotiimme iloa ja valoa pimeyttä torjumaan. Lasten silmät loistavat kuusta ihaillessa. Ei siitä tänäkään vuonna tullut valkoista, mutta yhtä kaikki rakkaudella yhdessä koristeltu. Huomenna laulamme vielä koulussa joululauluja ja esikoinen saa ensimmäisen todistuksensa.

Lapset saavat nauttia näistä päivistä ennen joulua vapaina ja huolettomina, minulla vielä maanantaina hieman töitä. Kaikenlaisten kuusimaisten tunnelmien myötä laskeudumme koko perhe nauttimaan joulun tulosta ja tästä kihelmöivästä odotuksesta. Ja mikä ihaninta, ainakin tällä hetkellä näyttäisi myös tänne etelään tulevan valkoinen valkoinen joulu ❤

Kun joulu oli tulossa, Muumilaaksossakin koristellaan kuusi. Kuinkas sitten kävikään…

”He kantoivat heti joulukuusen pihalle ja istuttivat sen lujasti lumeen. Sitten he alkoivat koristaa sitä latvasta lähtien kaikella kauniilla, mitä vain keksivät.

He koristivat sen kesäpuutarhan näkinkengillä ja Niiskuneidin helminauhoilla. He poimivat salongin lampusta kristallit ja ripustivat ne oksille. Latvaan he asettivat punaisen silkkiruusun, jonka Muumimamma oli saanut Muumipeikon isältä.

Kaikki kantoivat sinne kauneinta mitä tiesivät, lepyttääkseen talven käsittämättömiä voimia.

Kun kuusi oli valmis, kulki Hemulin täti jälleen potkukelkallaan ohitse. Nyt hän polki toiseen suuntaan, ja hänellä oli jos mahdollista vielä kiireempi kuin äsken.

– Katso meidän kuustamme! Muumipeikko huusi.

Innostuin itsekin askartelemaan kuusia printatusta nuottipaperista. Lapset askartelivat päiväkodissa ja koulussa omansa. Sitten hieman vielä tonttuilua.

– Varjelkoon! Sanoi Hemulin täti. Mutta te olettekin aina olleet kummallisia. Nyt minun täytyy mennä… Täytyy ehtiä valmistamaan ruokaa, ennen kuin joulu tulee.

– Joulu? Toisti Muumipeikko ihmetellen. Syökö se?”

( Tove Jansson. Kokoelmasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia 1962)

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Käymme jo joulun viettohon

  1. Joulukuusen historia onkin mielenkiintoinen. Siitä oli vähän tänään Helsingin Sanomissakin. Köyhissä kodeissa kuusi ripustettiin usein kattoparruun tilan säästämiseksi. Olisi mukava myös nähdä kuusikuvia maailman eri kolkista.

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s