Välillä vain mietin

Aika. Se on kummallista.

Pääsiäisloman jälkeen totesin, että maailmassa voisi tehdä paljon paljon kivempia asioita kuin palata taas töihin. Istua toimistossa rytmissä kahdeksasta neljään. Viikon puolivälissä tuntui kuin arkipäivät eivät ikinä loppuisi. Perjantaina taas, mietin mihin tämäkin viikko katosi aivan kuin huomaamatta.

Aika antaa valolle mahdollisuuden. Hiipiä sisään. Paistaa läpi. Lämmittää. Houkutella meidät ulos. Viikonloppuna aika on ollut luonamme tässä ja nyt.

Blogin päivittäminen on viikon aikana jäänyt. Olen ihmetellyt kevättä. Aurinkoa. Puiden latvoissa mylvivää myrskytuulta. Kaiken uuden heräämistä. Sinistä taivasta. Kaivanut haravat ja nurmen lannoitteet. Välillä keittänyt kahvit ja todennut: kyllä, se on jo täällä. Kevät!

Aika. Talvella se tuntuu kuin pysähtyneen, levolliselta ja uniselta. Sitten yht’äkkiä. Jossain räjähtää. Aikaa tuntuu olevan loputtomiin. Illat, miten maltan mennä nukkumaan? Vielä katsaus pihaan. Vielä, vielä hetki ja vihertää. Silmuja jo, oksalla jos toisella. Niin kauniita ja viattomia.

Aika luo varjoja seinään ja näyttää, että kohta on enemmän kuin vain paljaat rungot. Pienet silmut, kohta jo kahisevat tuulessa kesätanssiaan. Jossain voi nähdä jo kevään ensi-ihmeitä. Nopein siivin.

Siellä se korkealta tervehtii. Miten sen säteet voivatkaan olla lämpimät? Joka vuosi yhtä suloiset tähän aikaan. Kuin heräisi talviunesta, ja saisi uuden elämän. Vielä jaksan vähän, sitten tulee ilta. On vielä lempeää. Ehkä huomenna taas kylmä. Mutta palaan vielä.

Kohta sataa. Pöly laskeutuu, pimeyskin taas.

Hyvää yötä sinulle. Ensi viikkoon!

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Välillä vain mietin

  1. Tuo on totta. Tuli itsellenikin mieleen tätä kirjoittaessa ajan kokeminen ilon ja surun aikana. Surullisina aikoina tosiaan tuntuu kuin aika olisi kamalan ikävä painolasti. Toivon kuitenkin tästä viikosta iloista ja aurinkoista, vaikka taitaa vielä vähän tämä kevät temppuilla kanssamme 🙂

   Tykkää

  1. Tuokin on totta. Aika osaa olla armollinen, moni sen voi sisimmässään kokea. Sitruunaperhoset ovat niin kauniita, itse pidän perhosista kamalasti. Ihan kaikkialla. Lämpöistä viikkoa sinulle ❤

   Tykkää

 1. Nyt on juuri se aika vuodesta, jolloin puutarhasta ei malta pysyä poissa. Fyysistä ja nautittavaa työtä, joka tuntuu niin korpassa kuin sielussa. Eilen sitruunaperhonen ja suruvaippa, yhdistelmä kuin Suomen huhtikuu!

  Kaunista viikkoa sinulle♥

  Liked by 1 henkilö

  1. Ei malta, ei. Orastavaa flunssaa tuntuu kropassa, mutta niin vain oli pakko tarttua haravaan illalla hetkeksi. Pää kuhisee ajatuksia taas pihan suhteen, miten ne saakaan toteutettua?!

   Kaunista viikkoa myös sinulle ❤

   Tykkää

 2. Toistakymmenen asteen lämpö muuttui taas räntälumeksi ja viimaksi. Minä haluaisin talon siistiksi aina ennen kesäloman alkua: kaapit raivattua roinasta ja kaiken ”oordninkiin”. Olisikohan nyt se kevät, että onnistuisin missiossa. Vielä olisi vaatekaappien ja kodinhoitohuoneen mylläystä. Ja koska talossa on yksi käyttämätön makkari, se on syönyt itsensä täyteen kaikkea mahdollista. On se kumma, että tyhjällä tilalla on aina taipumus täyttyä. Pihan haravointikin odottaa, mutta jos saisi ensin sisätilat kuntoon 🙂 Mukavaa viikkoa!

  Liked by 1 henkilö

  1. Ah, minäkin aina haaveilen kunnollisesta siivouksesta ennen kesälomien alkua. Että voisi sitten palata taas mökiltä koulujen alkuun siistiin kotiin. Samaa mietin minäkin, joko tänä vuonna se kerrankin onnistuisi?! Lapsuudenkodissani tehtiin aina keväisin ja syksyisin ennen talven juhlia suursiivous; kaikki kannettiin ulos. Minäkin niin haluaisin!

   Ehkä loppuviikolla voi tosiaan siivota sisällä, kun sää viilenee taasen. Mukavaa viikkoa silti sinulle ❤

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s