Eeeemeeeliiii! Riivatun ipana….!

Kauan sitten asui maalla pikku poika villi,
Kissankulman kauhuksi häntä kutsuttiin.
Lähellä jos jossain alkoi soida palopilli,
epäilykset kohdistui heti Eemeliin.
Voi herranjestas, minkälainen lapsi oli hän!
On hyvä ettei Eemeleitä ole enemmän.

Astrid Lindgren on ollut maailmassani niin kauan kuin muistan. Jos ehkä Toveen ja muumeihin hullaannuin vasta hieman vanhemmalla iällä, voi Astridin ehkä sanoa tehneen tietä Muumilaaksoon. Astridin maailma on täynnä värejä, meluavia kyliä, aurinkoisia saaristomaisemia, tyttövoimaa; ymmärrystä lapsen maailmasta sekä konkreettisesti henkisesti.

Ensimmäisen lomaviikon taitekohdassa lounaisen Suomen sukulaiskierroksen ja Korkeasaaren serkkupäivän jälkeen tiemme, tai voisiko paremmin sanoa, että väylät merellä veivät meidät Raaseporiin Länsi-Uudellamaalla, ja sen upeiden linnanraunioiden juurelle Raaseporin kesäteatteriin. Ohjelmistossa tänä kesänä kaikkein Eemeli-mielisten pikkupoikien ja -tyttöjen Emil i Lönneberga eli Vaahteranmäen Eemeli.

Emil i Lönneberga - Raseborgs Sommarteater 2015
Emil i Lönneberga – Raseborgs Sommarteater 2015 (kuva http://www.raseborg.org)

Matka Raaseporiin veneellä virallisten meriväylien jälkeen kulkee jännittävää kaislikkosunttia pitkin, kovin isolla veneellä tänne ei kannata yrittää. Tunnelma kaislikon muodostamassa suntissa on taianomainen, kuin matka satujen maailmaan jossa kaislikot kuiskivat korvaasi lempeästi ja lumoavat lumpeen kukat tuntuvat avautuvan juuri sinulle.

Kun lopulta nouset veneestä, nousee edessä jylhät Raaseporin linnanrauniot. Ajatella mitä juhlia siellä on joskus pidetty, mutta raunioista vielä myöhemmin blogissa enemmän. Mutta Raaseporin kesäteatterissa meitä vastassa oli Eemeli ja koko Kissankulman väki!

Kesäkeittopataan teki kerran sukelluksen
Eemeli, mut jäi kiinni hörökorvistaan.
Se on hyvä – isot korvat esti tulehduksen,
mutta kulho päässään hän joutui sairaalaan.
Voi herranjestas, minkälainen…

Eemeli sai ajatuksen kerran toukokuussa:
lipputankoon kiskaisi pikkusiskon hän.
Iida kiikkui ylhäällä kuin käpy kuusipuussa;
sieltä näkee varmasti paljon enemmän.
Voi herranjestas, minkälainen…

Kaikki Eemelimme temput historiaan jäivät,
niistä silmät pyöreinä nytkin puhutaan.
Arestissa aikoinaan hän istui monet päivät
mutta kiltti ollut ei edes silloinkaan.

Voi herranjestas, minkälainen…

Raaseporin kesäteatteri onnistui tekemään sen, mitä lasten kesäteatterilta voi odottaa. Hulvattoman hauska, aito ja iloinen näytelmä. Vaikka perheemme on kaksikielinen, kaikkea en minä tai poikanikaan ymmärtäneet. Mutta teatterin taika onkin juuri siinä, että sen voi ymmärtää ilman sanojakin. Ja mikä onkaan hauskempaa kuin pikkusiskon vetäminen lipputankoon, nukahtaminen vintille vatsa täynnä makkaraa, jännittävä oma pieni verstashuone tai ulkohuussiin jumiin jäänyt pappa (isä).

Ihana ilta! Jättestort tack till Raseborgs sommarteater!

Esityksen jälkeen oli mukavan raukea olo lähteä veneellä kaislikon taas kuiskiessa kohti kesäkotisaarta. Väliajalla ostetut kaksitoista nakkia (vaikkakin jaettuna viiden henkilön kesken painoivat vielä vatsassa…:P).Tuuli oli parahiksi tyyntynyt: tällaisten iltojen, meren yllä lepäävän hiljaisuuden, vuoksi kestää vaikka taas pari sadepäivää.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Eeeemeeeliiii! Riivatun ipana….!

  1. Hauskoja reissuja tuntuu teillä olleen 🙂 Me käytiin perinteisellä Ähtärin eläinpuistoreissulla ja muutenkin on lähimatkailtu ja mökkeilty. Näin elokuun alettua alkaa laskeutuminen (taas liian) pian alkavaan syyslukukauteen, ja blogimaailmaankin on taas pitkästä aikaa tullut raoteltua ovea.

    Marikki oli pienenä lähellä sydäntäni ja tietysti Peppi myös. Mahtavat Eemeli-kulissit on teatteresityksessä ollut. Mukavaa lomailun jatkoa!

    Tykkää

    1. Mukava kesä varmasti sinullakin ❤️ Kesä menee aina nopeasti, ehkä tällainen viileä ja sateinen vielä nopeammin. Jotenkin. Tuntuu, että hellepäivän sattuessa aika tuntuu ikuiselta. Mutta on se kesä ollut kesä näinkin. Syysmietteitä alkaa vähitellen olla täälläkin mielissä…

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s