Vielä on kesää jäljellä

Vaikka arki on alkanut, tuntuu kuin kesä olisi vasta saapunut. Sitä imee joka solullaan ja muistinsolullaan pimeitä, märkiä, kylmiä päiviä varten. Tuntuu kuin auringonsäteiden voima olisi kymmenkertainen kesäloman aikaiseen. Mutta kyllä se vain paistaa matalammalta, hieman kainosti. Kuin ujostellen kertoa siitä, että kohta minä menen. Ja tulee talvi.

Elokuu. Siinä on jotain salaista. Mystistä. Aamukaste yön viilentämällä nurmikolla. Aurinko, joka päivä päivältä hellittää. Silti vielä lämpimät päivät. Varjojen armoton viileys. Silti pala vihreää, kodin puutarha täynnä kasvua. Saaressa jo kuivaa. Hetket tuntuvat jo pysähtyvän. Odottamaan. Ehkä ensi kesää.

Voi vaikka vain hengailla. Haaveksia. Viikonlopun tunnelmissa. Jossain linnunradan laidalla, saariston yötaivaan alla. Meren äärellä, retkellä ulkona saariston suojista.


Meri. Taivas. Äärettömyys. Olisipa kesäkin. Ainakin tämä hetki.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Vielä on kesää jäljellä

 1. Kaikki on tässä ja nyt. Suomen Tahitilla syskesän lähestymisen huomaa vain illalla ja aamulla, sillä päivät ovat helteisiä. Elän ja hengitän elokuuta, olen sataa läsnä. Ja tiedossa ei mitään pahaa, sillä syyskuu on toinen suosikkikuukauteni.

  Ihanat kuvat ❤ Unelmaisia elokuun päiviä, illoista nyt puhumattakaan ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Tänään toden totta oli sellainen päivä, että ei olisi halunnut luovuttaa. Pakko se vain oli palata mökiltä kaupunkiin, vaikka miten olisi halunnut jäädä. Samoin kiitos ihanan unelmaisia elokuun päiviä ❤️

   Tykkää

  1. Näin se. Tosin tänään en olisi halunnut luovuttaa ja palata mökiltä kaupunkiin. Oli niin upea sää, että kunpa olisi voinut jäädä. Ihanaa elokuista viikkoa Airisrantaan ❤️

   Tykkää

 2. Tänään ajatukseni olivat hyvin samankaltaisia. Elokuu, puutarhassa kukat kukoisavat, toisaalta maa alkaa pikkuhiljaa täyttyä keltaisista pudonneista lehdistä, lämpimät ilmat, toisaalta kylmät yöt, kirkas aurinko, kirkkaat värit, toisaalta pimeät illat. Onneksemme asumme maalla, joten ei vielä tarvinnut lähteä kaupunkiin. Huomenaamulla vasta töihin. Hyvää työviikkoa sinulle!

  Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s