Tunnustus

Tiesitkö, että tänään on jouluun enää 120 yötä? Myönnän, että pimenevien iltojen myötä ajatuksissa jo pyörii valkoinen tähteni keittiön ikkunassa sekä keväällä eteiseen ostetut pallovalot…

Ihailen myös kuustani, päivittäin. Toukokuussa ostin Stockmannin viherosaston alennusmyynnistä itselleni huonekuusen. Ei tainnut olla ihan  kuusien sesonkiaika, mutta enhän voinut sitä hyllyynkään jättää…Siitä tulee varmasti komea! Myös linkit joulublogeihin ilmestyvät etusivulle pian…:)

Sain Joululainen-blogista jo jokin aika sitten Liebster Award – tunnustuksen. Kiitos! Tunnustuksen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytyminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

Ideana on:
1. Kiittää sinut nimennyttä bloggaajaa ja laittaa linkki hänen blogiinsa.
2. Vastata sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimetä ja linkata 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksiä 11 uutta kysymystä blogisteille.

Kiitos kivoista kysymyksistä Joululaiselle. Alla saamani kysymykset ja vastaukset:

1. Saatko perheeltäsi tai ystäviltäsi kommentteja jouluinnostuksestasi? Jos saat, millaisia? Kyllä… 🙂 Puolisoni ei ainakaan ihan aina ymmärrä jouluhulluuttani, mutta lienee jo hieman sopeutunut 😀 

2. Millaisissa jouluun liittyvissä turistikohteissa olet käynyt, Suomessa tai ulkomailla? Olen käynyt joulumarkkinoilla Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa… Joskus lapsuuden reissulla kävimme Saksassa Rothenburgin upeassa kaupungissa: siellä oli aivan mieletön joulukauppa! Sinne haluaisin uudestaan. Kuten oikeastaan mihin vain joulumarkkinoille 🙂

3. Tiedätkö jonkin hassun tai erikoisen jouluun liittyvän tavan ulkomailta?
Englannissa jouluaterialla avataan alkuruuan yhteydessä paukkukarkit,  Christmas Crackers. Rullaa kiskaistaan yhdessä molemmista päistä ja sisältä paljastuu paperinen kruunu, pikkulahjoja ja jouluarvoitus tai -vitsi.

4. Onko sinulla tai perheelläsi jokin hassu tai erikoinen joulutraditio? Ei, ainakaan vielä 🙂

5. Tekikö joulupukki koskaan lapsuudessasi virhearviointia eli saitko esimerkiksi liian lapsellisen tai sinulle sopimattoman lahjan? Millaisen? Muistelen, että vaatteet olivat jossain vaiheessa hieman tylsiä lahjoja.

6. Jos saisit kuunnella loppuelämäsi vain yhtä joululaulua, mikä se olisi? Kyllä se olisi varmaankin Valkea joulu. Pidän myös Sylvian joululaulusta ja niin monesta muustakin!

7. Mikä on inhokkijoululaulusi? En tiedä onko sellaista. Ei ainakaan tule mieleen. Joskus jokin laulu alkaa ärsyttämään jos sitä soitetaan liikaa.

8. Mikä jouluelokuvan hahmo/henkilö haluaisit olla? Miksi? En tiedä. Jos mahdollista katson jouluisin televisiosta Pähkinänsärkijä-baletin. Haluaisin olla baletin Clara, joka matkustaa halki ihmeellisten maailmojen.

9. Onko sinulla ja puolisollasi tai sinulla ja muulla perheelläsi erilaisia periaatteita tai tapoja joulunviettoon liittyen? Onko niistä jouduttu kiistelemään? Yritämme käydä molempien vanhempien luona jouluna. Ensi jouluna pojat haluaisivat, että joulupukki tulee meille kotiin. Saapa nähdä 🙂 Oikeastaan emme ole joutuneet kiistelemään joulunvietosta.

10. Millaisista kuusenkoristeista pidät eniten? Vaihtuuko kuusenkoristelu vuosittain? Unelmoin aina valkoisesta joulukuusesta. Usein kyllä käytämme samoja koristeita ainakin osittain vuodesta toiseen.

11. Onko sinulla ollut joskus erikoinen/epätyypillinen jouluaatto? Millainen? Yhden joulun olen teini-iässä viettänyt Itävallassa. Se oli eri tavalla idyllinen joulu.

lähde: Pinterest
lähde: Pinterest

Itse haluan antaa tunnustuksen seuraaville blogeille. 11 sijaan päädyin tällä kertaa viiteen. Enkä pahastu vaikka ette näissä viidessä blogissa haasteeseen vastaisikaan 🙂 Voit myös vapaasti ottaa haasteen vastaan myös tämän listan ulkopuolelta.

1. Tuulentupa

2. Villa Airisranta

3. Villa Mezzo

4. Metelinmäki

5. Joulublogi Jouluttelua

Alla omat kysymykseni (vaikkakaan ei ihan 11):

1. Kevät, kesä, syksy tai talvi? Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?

2. Nautitko loppukesän syksyn pimenevistä illoista vai ahdistavatko ne?

3. Onko sinulla syksyllä erityisiä juhla- tai muita traditioita?

4. Onko joulu ollut jo ajatuksissasi? Edes vähän :)?

5. Suunnitteletko joulunviettoa hyvissä ajoin?

6. Mikä saa sinut joulumielelle?

7. Nautitko enemmän ajasta ennen joulua tai joulunpyhistä?

8. Onko sinulla erityisen rakkaita joulutradioita?

Myös sinä lukija voit halutessasi vastata kysymyksiin. Joulu, sehän on jo ihan kohta!

Advertisement

14 kommenttia artikkeliin ”Tunnustus

 1. Tiesin! Olen jouluhulluista hulluin ja pari viikkoa sitten jo ostin ja käärin ensimmäisen joululahjani. Olen myöhässä, sillä usein aloitan jo loppiaisen jälkeen seuraavan vuoden lahjojen hankinnat..

  Milla, saatoit käydä Rothenburg ob der Tauberin joulumarkkinoilla. Se on siitä erityinen kaupunki, että siellä on joulukauppa, joka on auki ympäri vuoden. Olemme olleet siellä useasti, mutta nyt se on koettu.

  Sinä olet jo kokenut joulun Itävallassa. Meillä on aikomus siihen. Olemme nyt lokakuun Itävallassa, mutta takuulla vielä vietämme yhden joulun Salzburgissa. Muutoin Suomen joulu on se ihanin!

  Miksi kukaan ei haasta minua tällaisiin….nyyyyh.

  Liked by 1 henkilö

 2. Leena, minäkin kävin joulukaupassa joskus ehkä reilut parikymmentä vuotta sitten. Haluan sinne niiiiin uudelleen! Mutta lokakuu Itävallassa kuulostaa aivan täydelliseltä!

  Ja olisi aivan ihanaa jos vastaisit haasteeseen omassa blogissasi ❤️

  Tykkää

 3. Kiitos haasteesta Milla! Tämän aion ehdottomasti toteuttaa vaikka olenkin muuten luvattoman huono vastaamaan haasteisiin… Ja tunnustan- joulua on mietitty jo muutamaan otteeseen 🙂 Tunnelmallista elokuun loppua teille ❤

  Liked by 1 henkilö

 4. Hauskaa, että vastailit kysymyksiini 🙂 Joulumarkkinoille Keski-Eurooppaan olisi joskus kiva mennä. Meillä on myös totuttu jouluintoiluuni ja ainakin pikkupojat ovat hurahtaneet itsekin 😀 Paukkukaramellit mainittiin toisessakin blogissa. Noita pitäisi saada suomalaisillakin arvoituksilla tai vitseillä.. tai ehkä saakin?

  Liked by 1 henkilö

  1. Totta kai Joululainen! Luulen, että oma puolisoni aina aluksi yllättyy siitä että miten aikaisin se alkaakaan 😀 Mutta lopulta se on kai kovin tuttua. Meillä myös pojat jo kyselevät koska leivotaan ensimmäiset piparkakut, olen saanut siis itsekin heidät jouluun hurahtaneiksi 😉 Nuo paukkukaramellit ovat hauskoja ja tuo paperinen kruunu!

   Tykkää

 5. Olipa mukava lukea vastauksiasi 🙂 ja tosiaan, sieltä se joulu pian taas tulee! Kyllä sitä hieman on jo mietitty, että mitä kaikkea sitä blogissakin jouluna tarjotaan. Ideoita on paljon, mutta aika ei tunnu koskaan riittävän kaiken kokeiluun 🙂 Marraskuussa joka tapauksessa pitää järjestään blogissa joulunavajaiset 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Teillä on kyllä aivan mahtavia ideoita, voin vain aina hämmästellä! Minä sen sijaan tuskin pystyn odottamaan joulunavajaisia marraskuuhun saakka 😀 ainakaan päässäni 😉 Mukavan leppoista viikonloppua teilla ❤

   Tykkää

 6. Ehdin vasta nyt lukemaan blogiasi ja täältähän löytyi hauska haaste. Kiitos siitä! 🙂 Luulen, että vastailen kysymyksiisi muutaman viikon päästä, kun pääsen paremmin joulutunnelmaan syksyn edetessä. Olen tällainen kesäajasta viime hetkeen asti nauttiva, ja vasta vähitellen sitten siirryn syksyn ja joulun tunnelmiin. 🙂

  Mukava oli lukea vastauksiasi ja ajatuksiasi joulusta. Joulukaupassa olen minäkin kauan aikaa sitten käynyt kesällä Wyomingissa ja silloin ajattelin, että hassuja nuo amerikkalaiset. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Tuohon haasteeseen sopii vastata ihan koska vain itselle sopii 🙂 Missäköhän muualla maailmalla löytyy erityisiä joulukauppoja? Tämä Rothenburgin on kyllä aivan ihana…Mukavia elokuun viimeisiä hetkiä ❤️

   Tykkää

 7. Päivitysilmoitus: Liebster awards | Tuulentupa

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s