Maailma on hämmentävä

Maailma on jälleen, hämmentävä paikka. Tänäänkin.

Iltakävelyllä kotikorttelin kapeilla ja kauniilla kujilla. Sateen kastelemilla, ilta-auringon lämmittämillä. Mukana kuopus ja eilen lähtenyt alaetuhammas hopearasiassa. Kyllä, luit oikein. Siis hammas hopearasiassa. Ja tietenkin, Otto. Tapasimme lenkillä kaksi vanhaa tätiä, ja sen toisen vanha koiran. Mikä ilo siitä irronneesta hampaasta. Kyllä, koko kotikorttelimme ehkä tietää kohta, että kuopukseltamme on lähtenyt ensimmäinen hammas.

Ensimmäinen pudonnut hammas. Pakolaistytön puhaltamat saippuakuplat jollain Saksan rautatieasemalla.
Työkaverin aamulla näkemä onnettomuus: pieni poika ajoi pyörällä pakettiauton alle. Jossain kaukana Välimeren saarella rantaan huuhtoutunut pojan ruumis.

10. Eurojackpot-voitto Suomeen. Maailman 60 miljoonaa pakolaista.      

Maailmaa tuntuu joka päivä nyt sekoittavan pääni. Kun toisaalla hurrataan, jossain soditaan ja tapetaan. Kun toisaalla rakastetaan ja välitetään, toisaalla vihataan. Kun toisaalla vaietaan, jossain huudetaan. Kun jossain on luovutettu, toisaalla vielä uskotaan. Tulevaisuuteen. Toivoon. Ihmiseen.

Ja sitten kuitenkin. En taida koskaan… Mutta kuopuksella heiluu jo toinen hammas, ainakin vähän. Ja kassissa on menossa keräykseen lämmintä talveksi.

Maailma on hämmentävä paikka. Takuulla huomennakin.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Maailma on hämmentävä

 1. En ole ennen huomanut vastaavaa vihan määrää Suomessa. Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa! Rannalla on kuollut lapsi, yksi suurimmista pakolaisvalelluksista aikoihin on käynnissä ja Suomessa äänenapainot ja sanomiset ovat yksi yhteen sen kanssa, mitä oli kun kansallissosialismi teki nousuaan Saksassa. Voiko olla niin, että kaikki eivät tajua nyt ääneessä olevien olevan äärioikeistoa, sitä joukkoa, jota eivät kosketa hädänalaiset ihmiset, ei edes kuollut lapsi rantahiekalla…Oravanpoikanen syö pähkinää ikkunan takana, ruska aloittelee, närhen siipipeiln sini häikäisee, peipposet vielä täällä: Syyskesä!<3

  Liked by 2 people

  1. Leena, olen itse myös todella järkyttynyt tästä vihan määrästä! Itse asiassa ilmiannoin eilen yhden erittäin törkeän ja rasistisen kommentin, minun oli käsittämättömän paha olla lopun päivää. Onneksi maailmassa on hyviä ihmisiä, ja hyviä asioita. Kuten juuri nuo mitä luettelit ❤️

   Tykkää

 2. Meidänkin nuorimmaiselta lähti pari päivää sitten ensimmäinen hammas 🙂

  Elämme tässä maailmassa, jossa pikkulapsilla heiluvat hampaat, sykkii sydän ja virtaa punainen veri samalla tavalla riippumatta ihonväristä, kansallisuudesta, uskonnosta tai poliittisten päättäjien teoista. Sen meidän lapsemme ymmärtävät, vaikka osa täysikasvuisiksi itseään kutsuvista ei vain tajua!

  Liked by 1 henkilö

  1. Olipa hauska sattuma :)!

   Näin se menee. Lapset ovat lapsia mistään siitä riippumatta mitä mainitsit. Kuopuksemme päiväkotiryhmässä puhuttiin 9 eri kieltä; mielestäni on suuri rikkaus että tämä oli lapsille aivan luonnollista. He olivat kaikki lapsia ihonväriin, äidinkieleen…katsomatta. Ennakkoluuloista puhumattakaan. Joskus me aikuiset voisimme oppia lapsiltamme paljon.

   Tykkää

 3. näinpä,olen todella järkyttynyt siitä purkauksesta,mitä pakolaisten tuleminen on saanut aikaan. On niin kummallista,että jos jokunen sattuukin toimimaan ei toivotulla tavalla,kaikki muutkin saman-tapaiset saavat ”nenilleen”..Ikävää,lienee unohtunut oman maamme sota-ajat kokonaan 😦
  Kaikesta huolimatta,elämä menee eteenpäin,tavalla tai toisella 🙂

  Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s