Sadan ja yhden yön tarina: Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu

Tänään on tasan sata ja yksi yötä jouluun. Kyllä, tasan sata ja yksi. Ei sata ja kaksi eikä tasan sata. Eikä yhdeksänkymmentä yhdeksän. Ja siksi meillä luettiin tänään syksyn tuleva hittikirja. Sillä koskaanhan ei ole liian aikaista alkaa nostattamaan kuumetta, oli sitten kyseessä vajaan vuoden päästä tehtävä unelmien reissu tai…joulu.

Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu. Tiesithän, että Tatu ja Patu ovat kotoisin Outolasta, jossa asiat tehdään eri tavalla kuin meillä? Mutta mitä ihmettä tapahtuu, kun Tatu ja Patu ovat matkalla viettämään koulua, eikun siis anteeksi joulua, Veeran luokse? Kaikki alkaa mennä kuitenkin melkein heti pieleen, sillä pojat menevät VÄÄRÄÄN TALOON!

Kas näin! Me tietenkin hankimme Veeran perheelle tuoreimman, tuoksuvimman ja tiheäpartaisimman joulupukin, mikä kaupungista löytyy. Sitten pystytämme sen olohuoneen nurkkaan ja koristelemme kauniisti!

Mutta miten kaikki päättyy, kun ensin on etsitty joulukoristeita pakastimesta, paistettu hyasintit ja joulutähdet ja poltettu kynttilöitä molemmista päistä? Saako joulutonttu lakkinsa ja löytävätkö pojat Veeran kotiin?

Sen saat lukea vaikka ihan ihan itse. Sillä välin meillä pestään aamulla hampaat glögillä ja laitetaan kanelia kainaloon…Eikun..

Se vain oli varmaa, että iltasadun jälkeen kuopus kuiskasi hiirenhiljaa korvaani: ”Äitiiiiiii, voidaanko me saada kaupasta joulupukkisuklaata…?”.

Kuvat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjasta Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu 2015 Otava.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Sadan ja yhden yön tarina: Tatun ja Patun ihmeellinen Joulu

    1. Hieman aikaisessa kyllä, mutta lapset tykkäävät näistä aina. Toisaalta myönnän selailleeni jo Teresa Välimäen Hyvää Joulua -kirjaa itsekin…Sen reseptit kyllä käyvät laitettavaksi vuoden ympäri 🙂

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s