Syksyn viimeinen kukka

Pohjoistuuli. Muuttolintuja näkyy parveilevan vielä harvakseltaan. Välillä ne tuntuvat lentävän edestakaisin kuin kinastellakseen siitä missä oikein on etelä, missä on lämmin, mihin lähdemme. Pois talven alta.

Yhden ajanjakson loppu eilen illalla. On taas se aika vuodesta. Nauttia rantasaunasta. Pulahtaa hyiseen hyiseen veteen, enää on jäljellä 8 astetta…Mutta uskalsin!

Vielä löytää syksyn viimeinen kukka, kuopuksen lahja äidille. ”Äiti, muistathan pitää siitä hyvää huolta? Muistathan äiti?”

Nauttia auringonlaskusta niin tuttuun ja turvalliseen, aina yhtä kauniiseen näkymään. Tuijotella miljoonia miljoonia miljoonia ja vielä miljoonia tähtiä ilman kaupungin valojen kajoa. Sytyttää kynttilät niin syvään saariston pimeyteen. Vielä. Vielä viimeisen kerran.

IMG_1017

Herätä kauniiseen saariston aamuun. Sumua ja niin tyynen rauhallista, että koko maailma heijastuu meren jättiläismäisestä peilistä. On pian aika lähteä, ja palata muuttolintujen myötä.

Yhden ajanjakson loppu on toisen alku. Aika taas niin paljon kaiken muun. Kotiviikonloppujen. Syksyn juhlien. Talven. Kaupunkiretkien. Joulun odotuksen. Illalla aion vetäytyä viltin alle. Lämmittää glögin. Ja vain vaipua syksyyn ja sen ihanuuteen.

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Syksyn viimeinen kukka

 1. Lennähdin vastaviisiitille luoksesi ja löysin täältä tavattoman kauniita tunnelmia! Sukelsin suorastaan fiiliksiisi syksyn viimeiselle saaristolaisreissulle, sen kauneuteen ja haikeuteen. Miten elävästi ja tarttuvasti kuvasitkaan tuntojasi! Saariston kasvattina tuttuja tuntoja. On onnea saada elää noita hetkiä♥
  Kaunista pyhää ja syyslumoa♥

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos, ja mukava tulit visiitille ❤️ Syksyinen saaristo on aivan huumavan kaunis jos säät sattuvat kohdalleen kuten tänä syksynä. Minäkin olen saaristossa lapsuuteni kasvanut, ja se on syvällä sydämessäni. Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle ❤️

   Tykkää

 2. Oi, kun ihana peili kuvassa! Itse siirryn syyskauteen koulujen ja arjen alettua, mutta tänä vuonna on kyllä loppukesä hellinyt pitkään ja kesäisiä juttuja tuli tehtyä paljon pitempään kuin ennen. Ja ihan pikkuhujaus on yhtäkkiä jouluun 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Saunan peili on nähnyt parhaimmat päivänsä, mutta siinä on jotain iättömän kaunista. Näin se on, ihan pieni hujaus enää jouluun ja mieli alkaakin siitä täyttyä…Kaunista sunnuntai-iltaa ❤️

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s