Pähkinäbanaanikakkua ja lämmintä mieltä

Vietin eilen sairaslomapäivää esikoisen kanssa. Kun ulkona on harmaatakin harmaampaa ja tuuli riisuu puita lehdistään vauhdilla, on hyvä syy lohduttautua leipomalla jotakin herkullista. Mikään ei tuo lohtua ja lämmintä mieltä paremmin kuin keittiöstä tulvivat tuoksut

Olen rakastanut maustekakkuja teinistä asti. Äitini kanssa meillä oli bravuurinomainen maustekakkumme, jolla ilahdutimme koko perhettä. Tai no ainakin itseämme. Maustekakkuja rakastan edelleenkin, erilaisista kokeilusta valikoituu nopeasti kestosuosikkeja. Vuoden 2008 Kotivinkin Jouluherkutlehdestä on yhdeksi ehdottomasti omaksi, ja lähimmässä perhepiirissä vietettyjen joulun kahvipöytien, suosiksi jäänyt muheva pähkinäbanaanikakku.

Pähkinäbanaanikakku

100 g margariinia
3 dl sokeria
2 luomukananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 dl hasselpähkinärouhetta
½ dl appelsiinimehua
2 banaania
rasvaa vuoan voiteluun

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, mausteet ja hasselpähkinärouhe. Lisää jauhoseos munavaahtoon.
3. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit ja appelsiinimehu taikinaan.
4. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskiritilätasolla 150 asteessa tunnin ajan tai kunnes se on kypsä. Oma kakkuni oli tällä kertaa uunissa tunnin, ja siitä tuli omaan makuuni hieman liian ’kypsä’ ja ehkä jopa hieman tumma erotuksena aiempiin kokeiluihin. Kannattaa siis tarkkailla kypsymisastetta oman maun mukaisesti.
6. Jäähdytä kakku ja kumoa se alustalle.

Ohjeessa kakku neuvotaan koristelemaan vaikkapa helminonparelleilla. Koristeet liimataan kakkuun sokerikuorrutteella. Itse käytin koristeeksi tällä kertaa tomusokeria.

Viime jouluna kokeilin ensimmäistä kertaa taatelipiimäkakkua, koska joulupöydässä oli muna- ja pähkinäallergikko. Taatelipiimäkakkua aion tehdä varmasti toistekin! Mutta siitä toisella kertaa. Nyt oikein lämmintä ja makoisaa viikonloppua ❤

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Pähkinäbanaanikakkua ja lämmintä mieltä

    1. Tätä kannattaa kokeilla. Itse taisin ehkä laittaa tällä kertaa myös liikaa jauhoja, minkä vuoksi siitä tuli hieman liian tiivis. Mutta kyllä se vielä maistuu makoisalta 😀 Iloista viikonloppua myös sinulle ❤

      Tykkää

  1. Oi voi, näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Yleensä kyllä skippaan ohjeet, joissa on enemmän kuin kymmenen ainesosaa. Menee liian monimutkaiseksi taitoihin nähden. Aika vaatimaton jauhopeukalo minulla.

    Liked by 1 henkilö

    1. Maustekakuissa on se hyvä puoli, että niissä vain aineet lyödään melkeinpä suoraviivaisesti yhteen. Minäkin olen kaukana kinuskikissasta, muutoinkin peukalo on useimmiten kaikenlaisissa näpertelyissä melkoisen keskellä kämmentä 😉 Iloista ja aurinkoista viikonloppua ❤

      Liked by 1 henkilö

  2. Oi mikä herkku. Tuoksu tulee mielikuvissa tänne asti. Syksyn on tällä viikolla tuntenut vahvasti ulkona. Me tulimme vielä nauttimaan syysmökkeilystä. Mikäs täällä ollessa peiton alla ja kuunnellessa tuulen tuiverrusta ulkona. Glögiä ja lämmintä mieltä myös matkassa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuoksu on kieltämättä maustekakkujen yksi parhaita puolia 😉 Tämä viikonloppu suosii säiden puolesta mökkeilyä vielä hyvinkin, kaunis aamu tänään! Meillä mökki meni jo talviunille ja käperrynkin jo mielelläni kotisohvalle. Ihanan lämpöistä viikonloppua teille ❤

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s