Siskonsa Joulusielu

Joulusielu, se on Joulumielen pikkusisko. Se herää vähitellen marraskuussa, kömpii pesästään ja hieroo silmiään. Se ei taaskaan usko ehkä silmiään: miten paljon minua kaivataan! Joulusielu pukee lämpimästi ylleen, vetää villasukat jalkaan: sen matka on raskas ja tunteita täynnä.

Puettuaan se astuu varovasti pihamaalle, tähyilee taivaalle: Joko olisi aika? Koska lumikeijut peittävät maan, hyväilevät sinun minun meidän poskia ja tanssivat pakkasen kanssa kilpaa? Kasvit ovat kuolleet, nukkuvat ikuista untaan ensi kevääseen. Odottavat valkoista pehmyttä peittoaan.

SAM_3873

Joulusielu etsii sinut minut heidät ja teidät, naapurit ja kaukaiset sukulaiset. Kauan kaivatut. Unohdetut. Se koskettaa lämpimästi, avaa sydämemme. Se hiljaa kuiskaa jotain korvaan ja jatkaa matkaansa. Sen saappaat ovat miltei jo puhki ja tukka takkuinen. Mutta sen käsi on lämmin, ja sanat täyttä kultaa. Sydän sillä on suuren suuri.

Sitten se palaa. Nälkäisenä, janoisena, väsyneenä. Joulusielu rakastaa piparkakkuja! Se hiipii kaapille ja avaa peltirasian, kuuluu kilahdus ja piparin rasahdus. Ja pienen pieni maiskutus. Piparinmuruset se huuhtoo alas lasillisella kylmää maitoa.

Vielä illalla Joulusielu laskee taivaan tähdet. Sillä tähdet tuikkivat siellä, missä jokainen meistä kohtaa sielumme.

SAMSUNG CSC

Sitten se käpertyy siskonsa viereen, hiljaa Joulumieli hyräilee sille tuttua melodiaa. Kunnes tulee hiljaisuus, ja…ulkona sataa taivaalta hiljalleen valkoisia kauniita hiutaleita. Ja jossain keskellä pimeyttä loimottaa kynttilän, ikuisen valon, lämmin liekki.

******************************************************************************

Tämä kirjoitus on omistettu siskolleni, vähintään aivan yhtä jouluhullulle kuin minä itsekin. Niin se vain on jouluhulluus on periytyvää ❤️ Toivon siskolleni ja juuri Sinulle täältä viltin alta aivan mahdottoman lämpöistä lauantai-iltaa. Pidäthän glögin jo kuumana ja joululehdet ulottuvillasi?

Mainokset

17 kommenttia artikkeliin ”Siskonsa Joulusielu

 1. Joullehtiä on viltin alla lueskeltu ja koristeita ja valoja vähän lisää taas levitelty ❤ Meilläkin on joulumielisyys periytynyt lapsille ja tarttunut mieheenkin, joka toi tänään kauppareissulta lumihiutaletarroja ikkunaan. Tunnelmallista loppuviikkoa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihana postaus! Itse herään jouluun aina vähän myöhään, viittä vaille jouluna. Sitten harmittelen jälkeenpäin kun kaikki kivat koristukset pitääkin kerätä niin nopeasti loppiaisena pois. Ehkä joskus, sitten kun minun joulukuuni ei ole töissä niin kiireinen, voisin minunkin joulusielu heräillä vähän aikaisemmin…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos ❤️ Itse rakastan tätä aikaa ennen joulua enemmän kuin itse joulua! Totta kyllä on, että arki vie usein mennessään mutta pienet joulupuuhat tuovat valoa pimeään. Pojatkin saivat jo valonsa huoneisiinsa. Lämpöistä sunnuntaita ja isänpäivää!

   Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s