Miksi joulu on punainen?

Eilisestä piti tulla hieman iloisempi. Punainen, vihreä, valkoinen, ehkä jopa musta. Mutta maailma päätti muuta. Teki marraskuusta oikeasti kuolleen, harmaan, syvän harmaan. Sellaisen jota ei voi käsittää. Johon ei saa kosketusta. Ei otetta, sellaisen joka vain luisuu sormien lävitse vaikka miten räpiköit. Marraskuu teki maailmasta sumuisen, utuisen. Jälleen niin hämmentävän, epävarman, pelokkaan. Vihaisen. Ristiriitaisen.

Eilisaamun varjoissa. Aurinko. Minä ja huonekuuseni.

Myönnän, että nämä tunteet ottavat minusta vallan vaikka en ole lähelläkään tapahtumapaikkaa. Silti se sattuu koko maailmassa, sinussa minussa. Lähikadullla, korttelissa, naapurikaupungissa ja toisella puolen maapalloa. Siipirikkoisina etsimme turvaa. Kuka voi olla näin julma? Miksi miksi miksi? Enkä löydä vastausta.

Joulu. Oliko se punainen, valkoinen, vihreä? Oliko se musta? Hetkeksi siitä tuli harmaa, kuollut. Voin vain takertua hetkeen. Toivoon. Luottaa siihen, että maailmaa saa värinsä takaisin. Takertua ajatukseen valosta. Kyllä jo. Pian. Valo voittaa. Kuten Pariisissakin #parisisaboutlife

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Miksi joulu on punainen?

  1. Eilen mietimme, puhummeko koululaisille Pariisin tapahtumista, jos koulussa kuitenkin asia tulee ilmi. Samalla hetkellä nuorimmainen oli aloittamassa piirretyn elokuvan katsomista tv:stä ja siellä sanottiin uutislähetyksestä Pariisin terrori-iskujen johdosta. Ei tarvinnut enää miettiä, puhutaanko, vaan oli puhuttava: ”Niin kuin olen kertonut maailmassa on myös pahoja ihmisiä…”

    Liked by 1 henkilö

    1. Nämä asiat ovat niin vaikeita…Mekin olemme selittäneet yleisellä tasolla pahoista asioista vaikka olemmekin pyrkineet välttämään aiheetonta aiheesta keskustelua lasten kuullen ja tv:kin on auki vain harvoin. Mutt lapset kuulevat kuitenkin jossain vaiheessa ja silloin on osattava selittää lapsen tajuisesti. Kaikesta huolimatta lämmintä sunnuntai-iltaa ja hyvää alkua uudelle viikolle ❤️

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s