Marraskuu, lähdet rymisten!

Marraskuu, lähdet rymisten. Paukutat peltejä. Huojutat puita. Piiskaat sateellasi, jääkylmällä. Jo kuollutta, melkein kuollutta maata. Ikkunaan. Mutta sisällä on lämmin.

Marraskuu. Silti tarjosit aamuhetkien jo hiipivän hellän hämärän. Kynttilän liekkien lepattavan. Kahvipannun porinan. Puuron padassa. Hissuttelun hitaasti valojen tuikkeessa: ”Äiti, joko on jo joulu? Äiti, joko luukun saisi avata? Äiti, onko nyt aamulla talvi?”

Lasten silmissä, iloisissa mielissä. Tuoksun piparkakkupuuhien, herkut yhteisten hetkien. Ilon serkkujen yhteisten leikkien. Lämpimien tunteiden, kaukaistenkin. Ilon, hymyn, kyyneleen. Väsymyksen, rohkeuden, toivon.

Kadut vieraan kaupungin. Illan kirkkaan tähtitaivaan. Kuuran pihan päällä. Lintujen vaienneen laulun. Harmaat aamut. Sateen, viileän viileät kourasi. Joilla tartuit kiinni ja puristit. Mutta sisällä on lämmin. Marraskuu olet myös joulunodotusta, kaipuuta. Valon liekki pimeässä. Viltin alla lämpimässä. Jokaisessa henkäyksessäni.

Marraskuu. Olit harmaa kylmä märkä. Pimeä. Välillä kauniskin. Hei hei marraskuu!

Milla ❤

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Marraskuu, lähdet rymisten!

  1. Pidän kovasti marraskuusta, kun joulua saa jo fiilistellä (lähes) täysillä 🙂 Hankalimmat kuukaudet ovat minulle tammi- ja helmikuu hiihtolomaan saakka, kun on pitkä, pimeä, juhlaton kausi. Hiihtolomasta alkaa sitten laskettelu kevättä kohti. Mutta nyt saamme nauttia kutkuttavasta advrnttiajasta. Kiitos kauniista kirjoituksesta ❤

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos Joululainen ❤️ Marraskuu on toden totta kutkuttavaa aikaa täällä sisällä lämpimässä. Tammi- ja helmikuu ovat minullekin ne vaikeimmat, kun vain odottaa kevättä! Ihania joulun odotuksen päiviä ❤️

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s