Siellä missä kuljimme: ranskalaista jogurttia ja matkasuunnitelmia

Joka ikiseen paikkaan jossa ihminen on kulkenut jää muisto hänestä. Se on useimmille näkymätön mutta ne, jotka tuntevat tuon ihmisen ja rakastavat häntä, näkevät sen kuvan aivan selvästi mielessään kun he kävelevät ohi.

Niin kauan kuin nuo rakastavat ihmiset ovat olemassa, niin kauan säilyy myös kuva, myös silloin kun itse kulkija on kuollut. Sen vuoksi kaduilta kohoaa joskus lämpöä meidän kävellessämme niitä pitkin. Siitä me muistamme kaikki ne ihmiset jotka ovat siellä kävelleet, rakastaneet ja vihanneet ja toivoneet ja kärsineet.

Muista se, Henriette kiltti: niin kauan kuin joku tietää meidän kulkeneen täällä ja niin kauan kuin joku muistaa meitä lämmöllä, kadut kantavat meidän nimeämme.

Ja nämä muistot säilyvät sydämessämme. Lumi peitti jääksi muuttuneen loskan ja puut saivat kauniin puuterikuorrutuksen. Eteläiseen Suomeen saatiin taas ainakin muutamaksi päiväksi satutalvi. Meillä on kotona kuitenkin muisteltu hieman menneitä.

Juuri tähän aikaan parina viime vuonna toteutimme unelmaamme talvilomasta auringossa ison meren takana. Guadeloupe on yksi niistä muistoista, joita kannamme sydämissämme. Yksi paikoista, jossa on muistoja, ja joihin voisi palata uudelleen ja uudelleen. Nähdäkseen, että ne ovat edelleen olemassa.

SAMSUNG CSC
Kaukana.

Nämä vieraiden paikkojen, matkojen, muistot saattavat olla muurahaisen kokoisia. Ne voivat olla ruokia, leikkipaikkoja, kukkia, rantoja, ihmisiä, satunnaisia kohtaamisia ja ohikiitäviä hetkiä. Kohtelias setä, kaupungin paras jäätelö. Kaikista Guadeloupen ihanista ja upeista hetkistä meillä on viime viikonloppuna muisteltu loma-aamiaista!

SAMSUNG CSC
Näkymä aamiaisterassilta.

Majapaikkamme aamiainen oli kaikessa yksinkertaisuudessaan elämys: hedelmiä, vastapuristettua hedelmämehua, paahdettua patonkia, croissantteja ja pain au chocolat (’suklaaleipää’), marmeladia, ehkä maailman parasta kahvia ja lämmintä maitoa. Ja jogurttia.

Jokaiseksi aamuksi majapaikkamme henkilökunta valmisti itse ranskalaista sitruunanmakuista jogurttia, joka oli kuin toisesta maailmasta. Minä vein pojat ajatusmatkalle ranskalaisen La Fermiere -jogurtin avulla, ja kyllä!

DSC_0366Tämä maistui juuri niiltä Guadeloupen aamuilta, kun aurinko oli kivunnut juuri niin ylös että tiesi olevan aamiaisen aika, lämmin tuuli sekoitti hiuksia, ja meri odotti juuri siellä missä ennenkin. Jossain kaukana kiekui aina kukko. Myönnän, että jogurttia syödessäni suljin silmäni ja palasin mielessäni noihin ihaniin lämpimiin aamuihin.

DSC_0372

DSC_0387

Tänä talvena suunnitelmamme ovat hieman erilaiset. Kahden viikon päästä lennämme viikoksi Espanjan Andalusiaan ja imemme itseemme toivottavasti aikaista kevättä ja upeiden kaupunkien (Ronda, Sevilla, Granada) elämää. Nautimme hetkistä ja juuri näiden paikkojen pienistä iloista.

Jokaisesta paikasta voi ehkä löytää sen jonkin. Sen jonkin, jota muistelemalla voi palata paikkaan aina uudelleen ja uudelleen. Ne pienet hetket, jotka muodostavat muistojen helminauhan mieleen ja muistoihin jääneistä jäljistä. Toivottavasti myös Espanjan lomaltamme, kun sen aika pian on. Mutta sitä ennen meillä syödään vielä vähän jogurttia, ja tietenkin runebergintorttuja.

p.s. Guadeloupen lomistamme voit lukea täältä (KLIK!) ja täältä (KLIK!).

Kaunista loppuviikkoa,

Milla ❤

ote: Kjell Westö (2006): Missä kuljimme kerran

4 kommenttia artikkeliin ”Siellä missä kuljimme: ranskalaista jogurttia ja matkasuunnitelmia

 1. Matkat ovat pääomaa, joka säilyy muistoissamme keenkään voimatta viedä niiden arvoa.

  Meitä kiinnostavat alppimaat ja Irlanti. Skotlanti on nousemassa myös listalle…Tyttäremme rakastaa Espanjan lomiaan.

  Hotelliaamiaiset ovat etenkin Keski-Euroopassa niin mahtavat, että koska meitä on nykyään kaksi aikuista, ei enää lapsia mukana, nautimme iltapäivisin teen kera Apfelstrudelin ja sitten vasta illalla syömään.

  Meille matkamuistomme alkavat olla koukkuja eli lisäämme vuosi vuodelta viikon lisää aikaa. Tämän takia ei viekläkään uutta karvaturria…Käsin valmistettu kirsikkajäätelö oli viime reissumme jännitävin jälkiruoka.

  Nauttimisiin lomasuunnitelmista♥ Usein odotus on jo ihana osa matkaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Suunnittelu, ja hetki ennen matkaa, juuri lentokentälle meno ovat niitä huippuhetkiä. Onneksi niitä saa matkallakin, mutta tässä kohtaa on vielä kaikki ihanuus edessä. Tai toisaalta koskaan ei voi tietää mitä tuleman pitää…:)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ❤

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s