Aivan pihalla

Vaikka tänään aamu on harmaampi, ja pilvet lähettävät toinen toistaan yllättävämpiä sadekuuroja, olen tyytyväinen. On sunnuntai, edessäni on iso kahvikuppi, sanomalehti ja kevät.

DSC_1535

Eilinen meni aivan pihalla. Nyt on haravoitu vaahteran- ja hevoskastanjanlehdet. Iso osa kaadetun puun risuista on siivottu yläpihalta pois ja mansikat saavat kaipaamaansa valoa. Alitajuntani työstää tulevien taimien sijoittelua, osa pääsee kyllä mökille saariston muhevan juurevaan maahan.

DSC_1488
Kukkalan kasvihuoneella kevätmessuilla. 

Tällä hetkellä pihamaalla kukkivat vain viime viikonloppuna ostetut orvokit. Leena nimesi ne voimaorvokeiksi. Valitsimme värit pikkupoikien kanssa. Rakastan valkoista, se tuntuu tuovan keveyttä ja yksinkertaisuutta kaiken monimutkaisen ja armottoman keskelle. Oranssi voimaa, ja iloa: juuri sitä mitä lapsistani huokuu. Huolien ja murheiden keskellä kajastaakin ehkä ehkä jo hieman valoa ja toivoa.

DSC_1539

DSC_1546

Pihan vaurioista harmillisimpia lienee valtavan jouluruusuni lakastuminen, vielä elättelen toiveita mutta huonolta näyttää. Lähistöllä sijaitseva puutarha taitaa olla pelastukseni, sillä he juuri ilmoittivat kaikenväristen jouluruusujen saapuneen myymälään. Luulenpa, että minun on aivan pakko poiketa sunnuntairetkelle…

Miten maa maistuu, nurmen vihreä mehu
nousee sukkina polviin
miten mullat käsiin hansikkaina
syöpyvät kyynärpäihin asti
puutarhurin vaatteet tuoksuvat
hellettä ja hikeä ja
kielellä niiden maku. Jano. Jano.

– Kirsi Kunnas –

Keväthuumassa aivan pihalla suloista sunnuntaita!

Milla ❤

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Aivan pihalla

 1. Nyt on orvokkien aika. Niitäkin vielä täällä Keski-Suomessa vasta koulutan ulos eli viettävät yöt sisällä. Tetenarissit pääsevät ruukuista maahan.

  Jouluruusujeni lehdet ovat ruskeat, mutta kukannuppuja on tulossa! Ne ruskeat lehdet voi leikata pois, joten älä vielä menetä toivoasi.

  Nyt sataa. Melkein yhtä kiihkeästi kuin odotan ensilunta, odotan ensimmäistä suvisadetta ja nyt se on täällä. Tämän jälkeen vihertää.

  Meillä eilen puutarhapäivä ja kun siinä vähän mentiin lujaa, olin niin ihanasti poikki, että nukhadin vierasmakkarin sänkyyn. Hyvä että jaksoin saunaan ja la illan leffalle. Kyllä puutarhailu vain on niin kivaa<3

  Ihanaista sunnuntaita sinulle<3

  Liked by 1 henkilö

 2. Sunnuntain harmaassa ja sateisessa päivässä oli jotain niin kesäistä jo ilmassa, että minäkin nautin harmaudesta huolimatta. Pihalla oli hapekasta, tuoksui hyvältä ja oli ihmeen lämmin. Oli hieno päivä.
  Voimaorvokkisi näyttävät niin hyvältä, että taidanpa kipaista itsekin orvokkikaupoille viikonloppuna.
  Voimia viikon loppupuolelle!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä, ilma jollain tapaa ihanan pehmeä ja kävelylenkillä sai takaumia jo melkein kesäsateestakin. Orvokit ovat niin kauniita tähän vuodeen aikaan, luulenpa että meillekin tulee niitä lisää 🙂

   Kiitos! Oikein hyvää ja keväisen kaunista loppuviikkoa myös sinulle ❤

   Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s