Kevät ja meri

Olen viimeisten viikkojen aikana kaivannut merta. Sen rantoja. Suolaista tuulta. Aaltojen hiljaista liplatusta, kuohuntaa joka jää korviin pyörimään pitkäksi aikaa. Tänään ajoimme aamupäivällä hyvän sään aikaan Akseli Gallen-Kallelan Museolle Helsinkiin, jätimme auton parkkiin ja jatkoimme rantaa pitkin matkaa jalan. Toipilaan voimien mukaan.

SAM_5006

”Tänään syntyi kevät.

Meri suuteli rantansa jäättömiksi. Lokit ovat siipensä pesseet kaukaisten karien keskellä. Taivaan telttakatto oli vielä eilen harmaa. Joku on vetäissyt sinistä verkaa sijaan. Lounatuuli on oppinut puhumaan ja tuo viestejä ihmiselle.

SAM_5009

Repäise auki mielesi akkunat, joihin pahantuulen hämähäkki talvisaikaan kutoi verkkojaan. Päästä kaipauksen häkkilintu valloilleen ja anna sen kisailla kaukaisten karien keskellä lokkiparven parissa.

SAM_5013

SAM_5014

SAM_5046

Anna sen lentää levottomin siivin, kurkien keralla kauas kattojen yli jonnekin, toiseen maailmaan, vainioille, jotka odottavat, korpeen, jossa elämä herää.

SAM_5023

SAM_5034

Lähetä tunteesi kultakiharaiset lapset tervehtimään kevättä, joka tänään syntyi luonnon sydämessä, auringon säteissä ja ihmisessä.”

Hengitin toden totta keuhkoni täyteen tuota ihanaa suolaista ilmaa, ja tallensin laineiden liplatuksen mieleeni. Seuraavaan kertaan. Vaikka kevät on vielä ruskea ja väritön, aurinko paistoi ja antoi lupauksensa.

Kävelyn jälkeen oli ihana istahtaa lämpimän ja tuoksuvan lohikeiton ääreen Tarvaspään hurmaavan kahvilaan, ja tuntea miten aurinko lämmitti ikkunan läpi hartioitaan. Kotona löysin uudelleen tämän Uuno Kailaan kauniin runon. Ja koko päivä oli vielä edessä. Täydellinen sunnuntai.

❤ Milla

Runo: Uuno Kailas: Kevät (1922)

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Kevät ja meri

  1. Hei, ihanaa että saat voimaa merestä ja voit siitä rakkaasi kanssa nauttia. Kyllä kevät kait tulee tänne savoonkin. Eilen löysin kevään, ruohosipuli oli kasvulaatikossa noussut pintaan ja pionit oli muutaman sentin korkuisia. iloitsin siitä! Nyt maa valkoisena, odotellaan lumen sulamista.
    Ihanaa kevättä ja onnelista suolaisen meren tuoksuja.
    seija

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s