Lahjaksi elämä

Istun junassa matkalla kotiin työreissulta. Eilen oli ehkä elämäni vaikein aamu lähteä yhtään mihinkään kotoa. Puolisoni odotti minä päivänä tahansa tällä viikolla tulevia uutisia diagnoosista pitkän ja vaikean sairastelun jäljiltä: uutiset voisivat olla helpotus tai jotain ihan muuta.

image

Viimeiset kuukaudet ovat olleet sumuisia. Epätietoisuus, murhe ja huoli ovat vallanneet mielen. Jostain on lopulta löytynyt voiman rippeet arjen pyörittämiseen ja eteenpäin menemiseen. Hengähdystauot ovat löytyneet hetkistä lasten ja metsälenkeistä koiran kanssa, pihalla puuhailusta, kukista, hiljaisista hetkistä puolison kainalossa.

image

Mieliala on omassa päässä kiitänyt koko ajan vuoristorataa. Jaksaminen on välillä ollut tasapainoilua nuoralla, ja mielessä on ollut kaiken hauraus: kuin kaikki pian särkyisi kuin lasi pudotessaan kivilattialle.

Eilen sain puhelun puolisoltani, ääni väristen hän kertoi uutiset. Ne olivat hyviä. Sairaus on hyvälaatuinen. Sydämeni hakkasi tuhatta ja sataa vielä pitkään puhelun jälkeen. Mutta hetken kuluttua hymyilin, kaikille. Miten olisikaan halunnut rientää rutistamaan häntä ja lujaa, mutta se sai tällä kertaa odottaa seuraavaan iltaan.

image

Istun vielä junassa muutaman tunnin. Matka tuntuu tänään pitkältä, mutta kevyeltä. Jossain joku sai eilen myös huonoja uutisia. Jonkun elämä musertui. Juuri siinä samassa hetkessä. Samassa maailmassa.

Elämä on hauras. Kiinni vain hetkistä. Niistä jotka löyhemmin ja välillä tiiviimmin kietoutuvat toisiinsa. Ota siitä kiinni, ja pidä hyvänäsi.

Milla ❤️

p.s. Liian harvoin sitä sanoo kiitos, mutta tänään on sellainen päivä. Kiitos tuesta läheiseni ja ystävät. Te työkaverit, jotka olette myötäeläneet epätietoisuuteni ja murheeni. Ja te täällä, jotka kuljette blogin matkassa. Kiitos!

Kuvat: puolisoni viime viikonlopun kävelyllä ottamia.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Lahjaksi elämä

  1. Ai,miten liikuttavaa,kirjoitat ihanasti💕
    Onnellista kun hyviä uutisia,elämä on niin ihanaa ja meillä vuorollaan on huolia ja hätää. Ja sitten vasta muistetaan olla kiitollisia elämälle,juuri sille kaikista rakkaimmalle.
    Onnellisia hetkiä teille!

    Liked by 1 henkilö

  2. Voi kuin helpottavaa tämän täytyy sinulle ja teidän perheelle olla! Ihania uutisia. Tämä laittaa lukijallekin taas asiat tärkeysjärjestykseen ja oikeisiin mittasuhteisiin. Lämpimin ajatuksin toivottelen teille hyvää vappuviikonloppua!

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s