Kun taivaalta sataa sammakoita?

Aina kerta toisensa jälkeen ihmettelen, miten kesäsade voi olla niin ihanaa. Pienen pientä tihkua: tiesitkö, että tihku sataa sumupilvestä ja sen pisaroiden läpimitta on noin 0,1-0,3 millimetriä.

Suuria pisaroita, kaatosadetta ja kaikkea siltä väliltä. Vesipisaroiden halkaisija voi olla kaikkea 0,3 ja 5 millimetrin väliltä. Pisaroita on vesisateessa noin 10 senttimetrin välein. Eniten juuri täällä meillä Uudellamaalla, naapurissa Varsinais-Suomessa, ja vähiten Pohjois-Lapissa.

Ilma on sateesta huolimatta ollut viime päivinä ainakin täällä eteläisessä Suomessa lämmin. Luonto tuntui tätä sadetta janoten odottavan. Eniten sadetta syntyy Suomessa lämpimän ja kostean ilman aikaan, heinä- ja elokuussa. Toisin kuin syksyllä kesän suuri sademäärä koostuu runsaista kuurosateista, syksyllä sademäärät ovat pienempiä mutta sadepäiviä on enemmän.

Mutta vielä en mieti syksyä. Tai talven valkoisia hiutaleita, jotka voivat tehdä matkaansa pilvestä maahan jopa tunnin. Tai sammakoita, joita voimakkaat tornadot tempaavat mukaansa ja pudottavat toisaalle.

Nautin tästä hetkestä, kun tuuli paiskoo pisaroita mereltä. Lämmin tuuli, joka tuntuu kuin kosketukselta ihollani. Hyväilyltäni hiuksissani. Elämän eliksiiriltä metsän mättäillä. Minä nautin.

Viikonloppua!

Milla ❤

Faktat Helsingin Sanomista. Kuvat viime kesäisiä.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kun taivaalta sataa sammakoita?

    1. Ihaninta on jos sateisena päivänä on vielä lämmintäkin. Kuumana kesänä sateisissa päivissä on tunnelmaa, aivan omanlaisensa. Toivotaan, että ensi viikolla kuitenkin paistaa taas☀️

      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s