Kun aika pysähtyy

SAMSUNG CSC

Tällä hetkellä ainoa paikka, jossa aika pysähtyy on mökki. Kun viikolla juoksee edestakaisin (olen ehkä todennut tämänkin jo tuhannesti), on huojentavaa puolen omaisuuden pakkaamisen ja ruuhkassa kaupassa seisomisen jälkeen saapua mökkirantaan. Vaikka vielä täytyy kantaa tavarat mökille ylämäkeen, täyttyvät keuhkot ilmasta joka sisältää varmastikin jonkinlaista pökerryttävää eliksiiriä.

Mökillämme on sulassa sovussa telkkari ja kuvassa näkyvät satavuotiaat Turunmaan saariston tuntemattoman pappilan tuolit. Ihana löytö Paraisilta, näistä tuoleista en luopuisi melkein mistään hinnasta.

Tuulen käydessä kovaa lounaasta, istun suojaisalla terassillamme ja kuuntelen kun jossain linnunpoikaset jo opettelevat lentotaitojaan. Elämän ensimmäisiä oppitunteja, lähteäkseen maailman ääriin. Minä palaan menneisiin vuosiin vanhojen lehtien kanssa, miten hämmästyttävän vähän maailma muuttuukaan. Saisiko tänä kesänä olla mustikka-kookosmuffinsseja, sitruunaista maustekakkua, timjamicrissinejä tai halloumi-mansikkasalaattia.

DSC_1747

Tällaisena teknologian kulta-aikana on meilläkin mukana mökillä padit ja puhelimet. Mutta silti mökin nurkista löytyy vielä poikien isoisoäidin virkkaamia peitonpalasia, kuin muistuttaen että kaikki mikä mökillämme oli silloin on yhä täällä.

SAMSUNG CSC

Kun tuuli tyyntyy ja aurinko työntää pilvet syrjään, palaan laiturille. Ihmettelen miten muutama viikko sitten kuivuneina seisoneet kaislat ovat tänään vihreitä kuin nurmikko. Ja meri. Se on sininen kuin poikieni syvät silmät.

DSC_1720

Kaunista viikkoa ❤

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Kun aika pysähtyy

 1. Teillä on siis mökki Paraisilla? Siellä tyttärenikin viettää mökkilomaa elokuussa kumppaninsa sukuhuvilalla.

  Meillä oli pari vuotta vuokrattuna mökki todella erillään muista ja koska oli lapsia ja nuoria, oli hankittava pieni matkatelevisio. Kaipaan vanhempieni merenrantahuvillaa, lapsuuteni mökkiä, jossa lämmön soivat Porin Matti, sauna ja aurinko. Vain jääkaappi oli hankittava, kaikki muu oli kuin vaatimatonta saaristolaiselämää. Keväisin nostimme verkoilla miielettömän suuri merituuliaurinkoahvenia, jotka yksinkertaisesti grillaattiin perkuun jälkeen foliossa ilman muuta kuin suola. Ahven on niin maukas kala, Ainakin meriahven.

  Meri. Se rauha johtuu merestä. Meressä on taikaa…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä, siitä se rauha johtuu. Merestä ❤️

   Meillä ei ole koskaan ollut lapsuuteni perheessä mökkiä, kun asuimme aivan Turun sisäsaaristossa. Lapsena rakastin isäni vanhempien mökkiä länsirannikolla, siellä kallioilta aukesi aava Itämeri ja laivaväylä pohjoiseen. Sukulaisissa käydään Paraisilla, oma mökkimme on Uudellamaalla Inkoon saaristossa. Sinne olen pesiytynyt puolisoni myötä. Kaunista on Paraisillakin!

   Tykkää

 2. Mökillä parasta on lueskella vanhoja lehtiä. Miettiä, kuinka maailma on muuttunut. Ja toisaalta ymmärtää, että moni asia on ja pysyy. Oi kuinka odotankaan jo omaa lomaa ja mökkeilyä. Vielä kesästä ei ole ehtinyt nauttia kunnolla, mutta eiköhän se korjaannu ensi kuussa loman alkaessa. Aurinkoista juhannusta teidän perheelle!

  Liked by 1 henkilö

  1. Totta, vanhojen lehtien kautta voi peilata kokonaisten sukupolvien välisiä muutoksia. Tai sitä, miten nopeasti asioita maailmassa tapahtuu. Ja toisaalta, miten jotkut asiat pysyvät ennallaan. Ainakin se pysyy, että loma on tarkoitettu rentoutumiseen. Aurinkoista juhannusta myös teille!

   Tykkää

 3. Ah, niin rauhaisaa. Missään muualla ei olekaan aikaa selailla vanhoja lehtiä. Meillä niitä on myös kesämökillä. Vanhat täkit, viltit, villatakit! Niitä pitääkin joka möksällä olla – eihän se muuten mökki olisikaan.

  Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s