Raparperin ja kinuskin makuinen

Juhannus. Meidän juhannuksemme maistuu raparperilta ja kinuskilta. Mansikoilta. Uusilta perunoilta, ja torilta ostetulta graavilta kalalta. Meidän juhannuksemme on aurinkoinen vaikka ulkona olisi harmaata, ja muutama pisarakin taivaalta tulisi. Lapsilla alkoi kesäloma, ja kotona hoilailtiin viime kesän tapaan Risto Räppääjän tahdissa ”Elämä ei ole hassumpaa, kun saa kesäloman aloittaa…”

DSC_1847

Minäkin pääsin livahtamaan töistä juhannuslomalle hieman ennakkoon sillä sain sitkeän pöpön vuoksi loppuviikon sairaslomaa. Nyt hengitän raitista meri-ilmaa ja olen joka tapauksessa tyytyväinen, että sadekuuron jälkeen paistaa taas. Kahvi tuoksuu mökin tuvassa, ja tarjolla on eilen leipomiani raparperi-kinuskikeksejä. Nam!

DSC_1862

Nämä raparperiherkut yhdistävät loistavassa tasapainossa kirpeän ja makean. Reseptin kekseihin (ja kaikkea muuta aivan mahtavaa) löydät  loistavasta Kaikki Paketissa -blogista (KLIK!) tai alta.

Kuuleman mukaan keksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Vaikka eilen illalla pelliltä salaa nappaamaani keksit olivatkin aika herkullisia…

DSC_1829

Raparperi-kinuskikeksit (noin 20 kpl)

200g voita
2dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g raparperia (noin 3 vartta)
1 rkl perunajauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Kaada ne voi-sokerivaahtoon käsin vaivaten. Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita raparperit käsin taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituinen tanko. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan. Viipaloi taikina noin 20 palaan ja nostele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 16–18 minuuttia. Meidän uunissa meni noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla, jos vain maltat…

Nautinnollista Juhannusta ❤

SAM_5394

Advertisements

4 kommenttia artikkeliin ”Raparperin ja kinuskin makuinen

  1. Luulenpa, että teen keksejä viikonloppuna. Edelliset ovat jo menneet parempiin suihin, mutta kyllä mieliteko heräsi, kun luin postauksesi. Mukavaa, että maistui teillekin. Kauniit kuvatkin jälleen.

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s