Kesän verkkaisessa tahdissa

Kesä etenee verkkaista tahtiaan. Ottaa välillä muutaman kiireisen askeleen, ja hidastaa taas tahtiaan. Kesä muovaa päivistään omanlaisiaan, juuri sellaisia kuin niistä kuuluukin tulla.

SAM_5585

Juuri tällaisena päivänä, kun aamupäivä tuo sateen ja merituuli käy sopivasti avoimesta ikkunasta mökin sohvalle, on aika ottaa kesäloman ensimmäinen kirja käteen ja lukea se melkein loppuun. Tove Janssonin Kesäkirja, sekin juuri sopiva juuri tällaiseen päivään.

SAM_5593

SAM_5596

Dasein. Saksaksi Da, ”tässä”, ”täällä”, Sein, ”oleminen”; ”täällä-olo”. Käsite itsessään taitaa kuulua Heideggerille, mutta minä muovaan siitä omani. Miten vaikeaa voi nykyihmiselle ollakaan vain tässä hetkessä. Tässä yhdessä ja ainoassa, juuri käsillä olevassa. Mutta kirja on siihen hyvä syy, ja lapset. Ja kesä.

SAM_5615

Elämän ohikiitävät hetket. Myönnän viettäneeni loman aikana unettomia tunteja keskellä öitä. Mielessä ovat kesken unien heräämisen jälkeen pyörineet saareen rantautuneet rantakäärmeet, maailman tapahtumat jotka eivät jätä rauhaan radiossa, televisiossa, sosiaalisessa mediassa.

SAM_5609

On paradoksaalista miten mökillä tuntee olevansa niin kaukana kaikesta, mutta voi silti olla missä vain niin lähellä.

SAM_5635

F. Futista. Fiilistelyä, ei festareita tänä kesänä. Yle Femman Kesäpuhujille, jotka vievät maanantai-iltaisin moniin maailmoihin ja ihmiskohtaloihin. Yksi ja ainoa kesän suosikkiohjelmistani.

Lomaa on vielä jäljellä. Taivas ennustaa jo silti syyskesää, sen tähdet loistavat  pimeydessä joka ilta hieman kirkkaammin. Joka ilta tummuus laskeutuu hieman aikaisemmin.

Ihanaa ihanaa elokuuta,

Milla ❤

p.s. kuvat ovat vanhempieni satumaisesta puutarhasta Paraisilta, jossa kävimme muutaman päivän vierailulla. Niitä seuraavissa postauksissa vielä lisää.

p.s.s. idean loman aakkosiin sain Kaikki Paketissa -blogista, ja alunperin idea oli saanut alkunsa kivasta Santun Maja-blogista.

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s