Kohti arkea

SAM_5702

Palasimme tänään mökiltä kotiin. Tunteet seikkailevat laidasta toiseen. Toinen puoli minusta olis voinut jatkaa loputtomiin elämää auringonnousun ja -laskun, sään mukaan elämistä. Luonnon ihailemista, laiturijumppaa, kaupassa käyntejä jotka olivat koko päivän kohokohtia.

SAM_5708

Toinen puoli minusta poti jo lomaväsymystä. Tänä vuonna tunnen lomailleeni tarpeeksi, nauttineena kesästä ja kiireettömyydestä joka solulla. Kaipaan jo arkea, kotia kaupungissa. Syksyn tuomia uusia haasteita. Tälle puolelle minusta vesivessa, suihku ja astianpesukone tulevat seuraavien viikkojen aikana olemaan suurinta luksusta mitä ihminen voi maan päällä tarvita.

SAM_5712

Tammisaari. Viimeisen lomaviikon tienoilla ehdimme käydä perinteisellä veneretkellä Tammisaaressa. Tammisaari on ihana. Sunnuntaina vain yksi sisustusliike oli avoinna, mutta se oli sitäkin ihanampi Popana Interiör & Armatur. Kannattaa piipahtaa jos osut kaupunkiin.

Uni.

”Saaressa ihminen on yksin itsensä kanssa. Ajatuksista tulee selkeitä, unista yksinkertaisia. Elämä tuntuu jälleen lahjalta.” (Tove Jansson 1987)

SAM_5714

Valokuvaus. Siitä on tullut minulle tapa. Intohimo. Kunpa oppisin vielä enemmän.

SAM_5713

X. Laiturijumppaa, vaan ei sentään x-hyppyjä. Miten kummassa voi muutamankin minuutin venyttelevä jumppa laiturilla, meren pärskiessä, loiskiessa, saada ruumiin toimimaan paremmin. Tuntuu kuin vanhemmiten nivelet menisivät lukkoon, ne ovatkin avattavissa vain muutamalla venytyksellä!

SAM_5720

Yö. Saaristossa jo pimeitä. Hiljaisia. Joissain hyppää kala. Toisaalta kaakattaa lintu. Parasta aikaa kurkotella tähtiin…

Zzzzzz…Miten uni onkaan niin tärkeää lomalla.

Äänet. Meri. Miten paljon ääniä voi pieni saari kätkeä sisäänsä?

Ötökät. Menköön saareemme saapuneet rantakäärmeet tähän lohkoon. Vielä en ole tehnyt sinunkauppoja. Toistaiseksi ne pelästyvät enemmän huutoani kuin luottavat itseensä…

SAM_5729

Istuin eilen vielä saaremme kalliolla ennen kotiinlähtöä. Katselin merta ja pieni koiramme tunki kainalooni. Kunpa voisin kantaa kesän ja loman tuoman kepeyden, rentouden ja onnellisuuden tunteen mukanani pitkälle syksyyn. Kohti talvea. Tänään on vielä lomapäivä.

On hyvä olla. Kotona.

Milla ❤

p.s.  tämän postauksen kuvat ovat Tammisaaren päivältämme.

4 kommenttia artikkeliin ”Kohti arkea

 1. Pihalla tehty jooga on mun suosikkeja. Laituri ilman hyttysiä on kaikkein paras ja erityisesti jonkun kaukokohteen lämpimässä aamussa.

  Musta tuntuu, että kuljen aina vastavirtaan muuta porukkaa. Muut lähtevät lomalle, kun mulla on tiukin aika vuodesta. Mulla arkeen rauhoittuminen tarkoittaa käsitöitä, siivoamista ja aikaa perheen kanssa. Jotkut ihmettelee miten syksyllä voi lomailla. Eikö se kuitenkin ole se mielentila?

  Liked by 1 henkilö

  1. Syksy on loistavaa loma-aikaa! Siksi pidän lomankin aina vasta loppukesästä, jollain tapaa se tuntuu omimmalta ajankohdalta. Ennen lapsia pidin lomani aina vasta elo-syyskuussa. Lomailu on mielentila, ja syksyllä se on erityinen💛

   Tykkää

  1. Vielä tässä on hakemista, mutta eiköhän tämä ala sujumaan. Täytynee olla vain itselleen ja muille armollinen. Minunkin pitäisi taas aloittaa täällä sitä mitätahansajumppaa…🙄

   Mukavaa loppuviikkoa❤️

   Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s