Pihan pöheiköissä

Kesän, ja pitkän mökkeilyn, jäljiltä pihamme muistuttaa enemmän viidakkoa kuin keskivertoista omakotitalon pihaa. Nurmikko ulottuu melkein puoleen väliin pohjetta, keskenkasvuiset omenanraakileet ovat pudonneet maahan ja etanat ovat ehtineet herkkuapajille ennen kaikkia muita, kaadetun puun juurista versoaa pensasmaisia puun alkuja.

Näin ensi alkuun.

DSC_2532

Yleensä tässä vaiheessa kesää tulee mieleen, että miten pihasta saisi helppohoitoisemman ja kätevän, hallittavamman. Kivetyksiä, istutuksia, jotka eivät kaipaa kitkemistä, helppoja sitkeitä kasveja?

DSC_2539

Vietin maanantaina viimeisen lomapäivän keräämällä pilaantuneet omenat maasta, leikkaamalla ruohon, kitkemällä pahimmat pöheiköt pihan ylätasanteelta, hävittämällä kuolleet ruukkukasvit.

DSC_2537

Lopuksi istutin isoon ruukkuun vaaleanpunaisen krysanteemin. Oikeastaan olisin halunnut keltaisen tai valkoisen, mutta nyt tuntui tältä.

DSC_2547

Illalla huokasin. Jokaista niveltä ja lihaksen säiettä kolotti.  Mutta minä olin onnellinen.

Ihanaa viikonloppua sinulle!

Milla❤️

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Pihan pöheiköissä

 1. Mieti jos pihanne olisi saanut jatkaa villiä elämäänsä:) Kaikki muuttuu niin nopeasti. Olemme harvoin suvella pois Syomesta, mutta sellainenkin on koettu. Kun palasimme, emme olleet tunnistaa omaa puutarhaamme, sillä se villeys oli jotain saoinkuvaamatonta. Heti kohta soittikin sitten ensimmäinen puutarhatoimittaja, että tehtäisiin juttua. Minä siihen, että ’tänne ei nyt voi tulla…’ No, toimittaja tuli ja minä nostin jättimäisen viininpunaien krysanteemin syliini ja seisoin kalliollamme. Siiitä sivun kuvasta se sitten lipesi, se julkisuus:) Mitään muita puutarhakuvia ei silloin saatu, mutta myöhemmin senkin edestä eri lehtiin.

  Kannattaa aikuisten oikeesti aloittaa pihan itsehoitavuus eli päättää, että se saa olla luonnonmukainen, mutta ei luonnonvarainen. Tuohon väiin mahtuu jo monta viikkoa, jolloin kasvit saavat tehdä mitä niitä huvittaa. Vain nurmikon omistajilla voi olla vaikeaa. Onneksi me oleme saaneet sitä pienennettyä.

  Minä en tänä vuonna keksinyt, minkävärisen krysanteemin olisin halunnut, niinpä ostin lyhtykoisoja!

  Mukavaa syyskesän viikonloppua sinulle ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos viisaudesta, siitä että piha saa olla luonnonmukainen, mutta ei luonnonvarainen. Tuohon tähtään! Kaikki muuttuu todella nopeasti, mutta onneksi pihan kunnostaminen on vain mukavaa.

   Ihania syyskesän päiviä❤️

   Tykkää

 2. Tuntui että ensimmäisen työviikonkin jälkeen meidän piha oli päässyt ”karkuun”. Mutta sitten kun kävyt on haravoitu ja nurmikko leikattu on vaan niin ihanaa vähän taas laitella syysjuttuja. Pihan hoidosta tulleet säryt on jotenkin ihan jees. 😃 Mahtaako helppohoitoisia pihaa oikeasti ollakaan?

  Liked by 1 henkilö

  1. Minäkin alan pihalla suuntaamaan jo syksyyn. Silti on niin paljon lämpimiä päiviä, että pihalla on mukavaa puuhastella, vaikka joka paikkaa kolottaakin. Helppohoitoista pihaa ei taida tosiaan ollakaan 😀

   Ihania syyskesän iltoja vielä!

   Liked by 1 henkilö

 3. Minä olen ummistanut vielä silmäni Norjan jäljiltä rehottavilta rikkaruohoilta. Kukoistakoon nyt hetkensä. Varisseet luumut kuitenkin keräsin. Mikähän niitäkin vaivaa, kun eivät tänä kesänä jaksa kasvaa kuin minikokoisiksi.

  Krysanteemin istutin – vaaleanpunaisen minäkin – olin kai jotenkin tyttömäisellä tuulella <3.

  Kauniit kuvat <3. Niin kauniit, että teksii mieli napata kamera ja lähteä ulos kesään. Tänään siellä nimittäin on vielä IHANA kesä. Mutta minä vietän päiväni ruudun äärellä ja yritän saada aivoni arkiasentoon.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, ja kiva kun tulit blogiini vierailulle! Tulen varmasti vastavierailulle, ja osallistumaan kilpailuun 🙂 Kyllä tuntuu, että syksyä on jo ilmassa vaikka päivät ovat ainakin täällä eteläisessä Suomessa olleet lämpimiä.

   Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ❤

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s