Kanervarakkautta

Syksy saapui meille etelään lokakuun myötä toden teolla. Lokakuu toi kylmät tuulet, pakkasen puremat aamunurmet, ja ihanan rapisevan vaahteralehtikasan pihalle. Upea ruska säihkyy vielä silti monin paikoin.

dsc_3086

Pihalla pinkit krysanteemit saivat väistyä syksyisten värien ja niiden inspiroimien koristekaalien ja kanervien myötä. Koska rakastan syksyä, niin syksyn kukat saavat tietenkin armottoman ihailunsa minulta: rakastan niiden karua kauneutta ja siitä miten ne tekevät syksystä täyden.

dsc_3187

dsc_3191

Iltojen pimentyessä lyhdytkin ovat löytäneet paikkansa johdattamaan ja ilahduttamaan pimeässä kulkijaa. Joskus pysähdyn, ja vain istun ja katson ikkunasta, kun kynttilän liekki lepattaa illan pimeydessä.

dsc_3178

Kanervat ovat tähän aikaan vuodesta erityinen heikkouteni. Nuoruudessani äidillä oli tapana juuri näihin aikoihin ostaa kotiin kanervia. Ne olivat minun syntymäpäiväruusuni. Piharuukkuun ostin tänä vuonna kauniin vaaleanpunaisia kanervia. Näissä kasveissa ja sen kukissa on jotain karun kaunista, ja luonnonomaista vetovoimaa.

Anne-Mari Westin kauniista syyskortista sain idean kanervakranssiin. Kunpa vain löytäisin sopivan raon saadakseni sen loppuun…

dsc_3213

Versoja Vaahteranmäeltä -blogissa (KLIK!) oli tällä viikolla ajankohtainen Roosa nauha -päivän haaste. Pinkit kanervat tuokoon oman osani tähän kampanjaan.

Kauniita viikonlopun päiviä sinulle!

Milla ❤

4 kommenttia artikkeliin ”Kanervarakkautta

 1. Oi miten inspiroivan kauniita kuvatunnelmia! Syksyssä on kyllä erityinen lumonsa. Mekin saimme tänne länsirannikolle lokakuun myötä jo ensimmäiset kirpakkaat pakkasaamut. Kanervanviemä minäkin, flunssatoipilaana olen kuitenkin joutunut malttamaan mieleni ja venyttänyt istutusten laittoa. Yllättävän hyvin kanervat kyllä kestävät, voivat mennä suojaisissa paikoissa talven ylikin.

  Lempeää pyhää!

  Liked by 1 henkilö

 2. Minäkin pidän pinkeistä kanervista ja niiden joukkoon laitan myös valkoista. Mutta tuo krysanteemisi väri on myös hurmaava. Onkohan sen nimi ruoste…Sitä näkyy nyt myös vaatteissa ja tietysti ihan luonnon itse maalaamissa teoksissa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ruoste sopisi tuolle värille mainiosti! Se istuu niin hyvin tähän maisemaan, mutta myös pinkkien kanervien kaveriksi. Kanervat ovat kyllä ihania, eilen illalla sain kranssini valmiiksi 🙂 Kaunista viikkoa sinulle ❤

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s