Paluu muumilaakson marraskuuhun, ja Blogger Recognition Award

Metsä oli sateesta raskas, puut aivan hiljaa. Kaikki oli lakastunut ja kuollut, mutta maatuneesta maan kamarasta nousi kohisevalla voimalla myöhäissyksyn salainen puutarha – kiiltävien turvonneitten kasvien outo lajisto, jolla ei ollut mitään tekemistä kesän kanssa.

Lumi palautti minut märällä ja pimeällä tavalla Muumilaakson marraskuuhun, jonka olin lumen myötä jo ajatellut tänä vuonna sivuuttavani. Mutta silti, tänään paistoi aurinko. Hetken jo ajattelin kevään koittaneen, mutta päässäni soivat joululaulut saivat ajatukseni palaamaan tähän hetkeen. Jouluaattoon on muuten tänään enää viisi viikkoa!

dsc_3528

Musta ja märkä marraskuu ei tuonutkaan vain aamuista aurinkoa vaan aivan mielettömän ihanan tunnustuksen Maailman äärellä -blogin Heidiltä (KLIK!). Minun piti ensin blogata jotakin joulukuusen jalan uudesta elämästä, mutta…Todellakin sain Heidiltä tunnustuksista arvokkaimman: Blogger Recognition Awardin eli siis bloggaajalta toiselle bloggaajalle jaettavan tunnustuksen: tämä lämmittää mieltä aivan suunnattomasti, kiitos Heidi ❤

bloggeraward

Mutta niin siis kuka Heidi? Täytyy sanoa, että Heidin blogista ja Instagramin kuvista on tullut kuin hengähdystauko tähän hektiseen arkeen, jota tällä hetkellä elän: niin kauniisti Heidi kuvaa sekä sanoin että kuvin elämänmenoaan Suomen upeissa maisemissa kuin maailman äärissä. Heidin matkassa on sydän ja sielu mukana ❤

Ja mikä Blogger Recognition Award?  Tämä on tunnustus bloggaajalta bloggaajalle. Ajatuksena on, että tunnustuksen saanut bloggaaja siirtää tämän tunnustuksen 10 muulle blogille ja bloggaajalle. Juuri niille, jotka koskettava syvältä, saavat tuntemaan, liikuttumaan, inspiroitumaan uusista ideoista ja vaikkapa mistä.

dscf6106

Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei ole ensinkään hullumpaa aikaa. Se on turvaamisen ja huolehtimisen aikaa, se on aikaa jolloin itse kukin kerää talven varalta niin suuria varastoja kuin suinkin.

Blogger Recognition Award-tunnustuksen saaneen pitäisi avata mistä hänen bloginsa alkoi, ja antaa ohjeita bloggaamiseen. Tässä minun osaltani.

Mistä kaikki sitten alkoi?
Oma blogini alkoi syksyllä 2014. Tuntui siltä, että minulla olisi tarvetta kirjoittaa, purkaa itseäni, kirjoittaa muualla kuin sosiaalisessa mediassa. Olin innostunut kuvaamisesta hieman ennen. Ja nyt vihdoinkin tuntui kuin kaikkeen tähän olisi aikaa. Ihan oikeasti. Syksy tuntui tähän juuri sopivalta aloittamisen ajankohdalta, sillä syksy herättää minussa tunteita. Negatiivisia ja huikean positiivisia. Siitä, kun kaikki oikeasti kuolee. Mutta jossakin kulman takana odottaa taas uusi elämä.

Valokuvaamisesta on tullut minulle bloggaamisen myötä intohimo. Tapa ilmaista, kun sanat eivät riitä. Tai niitä ei tule. Tavoittaa jotain, mitä juuri silloin en huomaa, mutta kun palaan kuvaan se saa uuden elämän.

dscf6110

Tuntuu hyvältä kerätä omaisuutensa aivan likelle itseään, koota ajatuksensa ja kääriytyä lämpöönsä ja kaivautua kaikkein perimmäiseen koloon, turvallisuuden keskipisteeseen, missä voi puolustaa kaikkea mikä on tärkeätä ja arvokasta ja ikiomaa.

Bloggaamisesta. 
Kirjoita suoraan sydämestä. Tunteella. Iloisesti tai surullisesti. Siten, että lukijasi tietää kuka tekstin takana on. Ole rehellisesti oma itsesi. Tavoittele tavoittele omia sanoja, katso omilla silmilläsi. Sillon näet juuri sen, mitä lukija haluaa kokea.

Ne 10 blogia. 
Joille haluan antaa tunnustuksen omasta puolestani. Mukaan mahtuu koteja, hieman joulua, kirjoja, puutarhoja ja käsillä tekemistä. Enkä pahastu ellette laita tunnustusta eteenpäin, haluan vain sanoa teille miten upeita te ja bloginne olette ❤

Tuulentupa. Saaran Tuulentupa on niin samaan aikaan lämmin, kaunis, upea. Saarasta huokuu varmuus omasta tiestään, persoonallisuudesta. Siitä pidän erityisesti. Kuvat ovat upeita, ja tarjoavat kosolti inspiraatiota. Saaran koti on samanaikaisesti lämmin ja kekseliäs, ja sieltä löytyy aina inhimillisyyttä.

Villa Mezzo. Useimmiten vain huokailen Anun loputonta energiaa pihan, ruoan ja kaiken kauniin suhteen. Erityisesti pidän kesän maisemakuvista Saimaalta. Anun blogi on samanaikaisesti kaunis, viisas ja täynnä arjen isoja pieniä iloja.

Villa Idur. Pilvin matkassa pääsen aina takaisin saaristoon. Sieltä löytyy loputtomasti karua kauneutta, myrskyä ja aurinkoa. Kauniita käsitöitä, ja tunnelmallisia yksityiskohtia. Tässä blogissa yhdistyy oma rakkauteni saaristoon.

Lumiomena. Kirjat ovat yksi suurista intohimoistani, mutta Katjan Lumiomena on paljon muutakin. Kiinnostavien kirjaesittelyjen lomassa Katjalla on mm. mielettömän kauniita tuokiokuvia luonnon uskomattomista hetkistä, matkoista ja teatterikäynneistä. Katjan Lumiomena-blogi on nimensä veroisesti kuin kuulas kaunis omena, joka on juuri sen ensimmäisen pakkasen puraisema. Palaan tänne aina uudestaan ja uudestaan.

Leena Lumi. Olen lukenut Leenan blogia nyt varmaankin pari vuotta. Ja ensimmäisen kerran marraskuussa 2014. Ja juuri siitä Muumilaakson marraskuusta, joka taitaa palata meidän molempien elämiin kerta toisensa jälkeen näihin aikoihin vuodesta. Me molemmat rakastamme kirjoja, jouluruusuja, ja itse joulunodotusta. Ja paljon muuta. Leenan kirjablogi on elämänmakuinen ja ihana: kirjojen lomaan mahtuu niin paljon muutakin.

Lehmuskujalla. Hannah löytää aina oikeat sanat. Kuvaa tunteet, surut, ilot. Elämän kaikessa kirjavuudessaan. Eleettömästi ja yksinkertaisesti. Mielettömän kauniilla kuvilla höystettynä. Et tiedäkään Hannah miten paljon lohtua olen blogistasi saanut!

Joululainen. Joululaisen blogi on varmasti ensimmäisiä joulublogeja, joihin aloittaessani bloggaamista löysin. Meitä yhdistää rakkaus jouluun, yksinkertaisuuteen, elämän pieniin iloihin arjessa.

MYJUW. En voi olla ihailematta tätä kaunista kotia ja ehtymätöntä ideoiden virtaa. Maijun sisustussilmä on vertaansa vailla ja aina vain hämmästelen mitä kaikkea kaunista hänen kodistaan seuraavaksi löytyy.

Kaikki Paketissa. Jani ja Aleksi ovat saaneet tunnustusta jo mediaa myöten. Mutta haluan tämän silti teille antaa. Olette aivan uskomaton ideapankki: ilman teitä en tiedä mistä me kaikki mielettömät ideat saisimme. Olette mahtavia!

100% outdoor. Katin blogi on emäntänsä näköinen, sanoineen ja kuvineen. Blogi pursuaa ideoita, arjen elämää, ja ennen kaikkea upeaa kukkien kauneutta, puutarhan ideoita. Kati tekee blogiaan varmalla kädellä juuri oman näköisenään ja oloisenaan. Jos saisin valita jonkun tuunaamaan meidän pihamme, se olisi Kati!

dscf6126

”Millan blogi tuoksuu pipareilta, tuulelta, sadepisaroilta ja auringolta. Kauniin sanoin maalatut tuokiokuvat saavat minut aina hyvälle tuulelle. Blogissa arjesta tulee juhlaa. Pienistä asioista suuria. Milla taitaa suomalaisen hyggen taidon.” Heidi – Maailman äärellä.

Lopuksi. Jos en olisi saanut tätä tunnustuksesta Heidiltä, olisin varmasti antanut tämän tunnustuksen hänelle. Kiitos Heidi vielä tunnustuksesta, ja ihanasta blogistasi!

Lopuksi vielä lyhyesti Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Sitten saavat pakkaset ja pimeys ja myrskyt tulla minkä ehtivät. Ne haparoivat ovia ja etsivät aukkoa josta päästä sisään, mutta se ei onnistu, kaikki ovet ovat lukitut, ja niitten takana istuvat ne jotka ovat ajoissa osanneet pitää varansa ja nauravat lämpimässä ja yksinäisyydessä.

Minä palaan pian uuden haasteen kera, jonka sain Saaralta Tuulentupa-blogista. Ja siitä kuusenjalastakin…Kaunista sunnuntaita!

Milla ❤

Sitaatit Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu 1970 

10 kommenttia artikkeliin ”Paluu muumilaakson marraskuuhun, ja Blogger Recognition Award

 1. Milla, lämmin kiitos. ♥ Ilahduin suuresti ja otan haasteen ilolla vastaan. Minäkin käyn täällä usein aistimassa tunnelmia ja kuviasi, lukemassa tekstejäsi.

  Nyt kuvasi ovat niin ihanan jouluisia. Rakastan joulun aikaa. Ja nyt mieleni tekee tuoda muutama havun oksa sisälle jouluista tuoksua tuomaan, mutta en tähän aikaa viitsi hipsiä tuonne ulos (meidän kohdalla ei ole edes katuvaloja). Huomenna sitten.

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  Liked by 1 henkilö

 2. Oi ihana Milla! Niin kauniita sanoja. Kiitos. Tuot aurinkoa sanoillasi minun synkeään marraskuuhun.
  Ja arvaapa mitä aion seuraavaksi käydä lainaamassa kirjastosta? ❤
  Ja sitten kun on rauhallisempi hetki, tutkin myös näitä muita blogeja, joista kirjoitit. Ne kuulostavat kuvailujesi perusteella kaikki niin ihanilta.

  Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s