Minä ja musiikki: haaste elämäni musiikista

Musiikki on kulkenut elämässäni mukana aina. Sen avulla olen päässyt yli vaikeiden aikojen, sydänsurujen. Lentänyt ilon ja rakastumisen tunteissa. Musiikki on kannatellut minua silloin, kun se on ollut tarpeen ja muulloinkin. Se on ollut osa elämääni myös tanssitunneilla. Sain (jo!) marraskuussa Tuulentupa-blogin Saaralta (KLIK!) musiikkiaiheisen haasteen. Tässä minun biisejäni.

Haasteessa etsitään omaan elämään sopiva laulu Youtubesta jokaisen listassa olevan otsikon alle ja julkaistaan postaus blogissa. Mukaan haastetaan lopuksi muita bloggaajia. Tässä siis minun musiikkimaailmaani…

Kappale syntymävuodeltani:
Tuona vuonna ilmestyivät Pepe Willbergin iki-ihana Aamu, Rolling Stonesin It’s Only Rock ’n’ Roll (But I Like It). Sekä Abban Waterloo! Tosin en ole koskaan ollut mitenkään erityinen Abba-fani, mutta olkoon tämä omistettu puolisolleni.

Laulu, jota äitini lapsuudessani minulle lauloi:
Muistan lapsuudestani, että minulle ja siskolleni laulettiin (tai me lauloimme) samaa laulua kuin Saarakin mainitsi. ”SuojelusenkeliMaan korvessa kulkevi lapsosen tie” Samuli Edelmanin versiona.

Musiikkia, jonka muistan lapsuudestani:
Soitin siskoni kanssa vanhempien iskelmäkasetteja. Ainakin Ami Aspelundin biisi ”Apinamies” oli meistä lapsista hulvattoman hauska 😀

Kappale ensimmäiseltä omistamaltani tallenteelta:
Kyllähän se oli jokin Dingon älppäreistä! Tässä iki-ihana ”Levoton Tuhkimo”.

Kappale ensimmäiseltä itse hankkimaltani tallenteelta:
Ennen CD-levyjen aikakautta minulle rakkaimpia olivat mm. Dingon ja Carola Häggkvistin älppärit. Parhaiten minulle on kuitenkin jäänyt mieleen ensimmäinen CD-mankka, ja aivan itse ostettu Heart-yhtyeen Brigade-levy. Tykkäsin levyltä erityisesti hempeilybiisistä ”Alone”.

Musiikkia teini-iän tuskasta:
En oikeastaan käynyt läpi mitään teini-iän tuskaa. Urheilin: ensin pelasin jalkapalloa ja sen jälkeen siirryin tanssisaleille jazztanssin ja modernin tanssin tunneille. Kuuntelin musiikkia aika laidasta laitaan. Ystävän kautta tutustuin hard rock-bändeihin ja erityisesti niiden slovareita tuli soiteltua paljon. Guns N’ Rosesin November Rain on yksi biiseistä, joka on kestänyt tähän asti aikaa. Ja yksi kaikkein aikojen suosikeistani.

Lempimusiikkiani viiden vuoden takaa:
Viisi vuotta sitten olin jo varmasti pudonnut päivän hittien kelkasta. Jotkut artistit ovat olleet mukanani aina. U2 on yksi ehdoton suosikkini. Aina uudenvuoden päivänä soitan ”New Year’s Day” biisin monta kertaa, lujaa.

Laulu, joka kuvaa viimeisintä parisuhdettani
Kihlasormuksessani on Kentin kappaleen mukaisesti ”Kärleken väntar” eli rakkaus odottaa. Kent on myös yksi ikisuosikeistani, ja jäähyväiskonsertti Helsingissä oli upea. Minulla on keikalta monta ihanaa kuvaa, ehkä postaan ne jossain vaiheessa… Tässä vielä kerran…

Elämääni tällä hetkellä kuvaava laulu:
Minulla on kännykässäni soittoäänenä U2:n ”Beautiful Day”. Se on myös, johon herään joka aamu.

Elämässäni tärkeintä asiaa tai henkilöä kuvaava laulu:
Perhe. Esikoista odottaessani muistan kuunnelleeni Ultra Bran biisiä ”Minä suojelen sinua kaikelta” ja tunteneeni pohjatonta rakkautta vielä syntymätöntä poikaani kohtaan.

Laulu, jonka haluan omistaa blogini lukijoille:
Joulukuun takia biisi on radiosta kuulemani Christina Perrin ”Something about December”. Tämä kaunis laulu kertoo rakkaistamme, kaipuusta, ja tietenkin aidosta joulun sanomasta. Sanat löydät vaikka täältä (KLIK!).

Kappale, jonka omistat hänelle, jolta haasteen sait:
Tuulentuvan Saara mainitsi blogissaan swingin, ja ymmärsin että tämä musiikin laji on hänelle tärkeät. Tässä ihana Irving Berlinin White Christmas swing-versiona.

Haasteeseen kuului haastaa ainakin muutama mielenkiintoinen blogi mukaan. En tällä kertaa nimeä ketään tiettyä blogia. Mitä sinulle tulee näistä musiikin muistoja herättelevistä kysymyksistä mieleen? Nappaa tästä haaste mukaasi!

Jos vielä jonkun saisin lisätä tähän listaan olisi se vaikka ote ajankohtaisesta Pähkinänsärkijä-baletista. Miten rakastankaan näiden suurten balettien upeita säveliä…

Nautinnollista lauantai-iltaa sävelten seurassa, juuri niiden jotka ovat sinulle rakkaimpia!

Milla ❤

 

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Minä ja musiikki: haaste elämäni musiikista

 1. Milla, meillä on nelljä samaa, vaikka emme takuulla ole samaa vuosikertaa, mutta musikki ei tunne rajoja. Abba minulla on aina, mutta ei just tuo Waterloo vaan vaikka The Winner Takes It All, tulen Dingon kuapungista, joten olen hengittänyt Levottoman tuhkimon tahtiin ja se on eräällä tavalla myös oma tunnarini:) November Rain on iki-ihana ja olen kuunnellut stiä ihan lähiaikoina. Ultra Bralta suosikkini on juuri tuo Suojelen sinua kaikelta pahalta, mitä ikinä keksitkään pelätä…

  Taidan olla aika innostunut musiikista…Ja nyt lähden kuuntelemaan ja katsomaan sinun viimeistä esitystäsi eli White Christmas. Kiitos tästä♥♥♥..

  Liked by 1 henkilö

  1. Minäkin olisin valinnut Abbalta ehkä Dancing Queenin, mutta tuo tuli ensin vastaan syntymävuodeltani. Olen nähnyt sekä Abban musikaalina Svenska Teaternissa että elokuvan: molemmat aivan loistavia!

   Musiikki on yksi elämän suolista, toden totta! ❤

   Tykkää

 2. Kent on ihan ykkönen! Ja Gunnareita sekä U2:ta on tullut nuorena veivattua levylautasella. Ultra bra oli myös eräässä elämänvaiheessa merkittävä, Vesireittejä-levy varsinkin. Mielenkiintoinen haaste. Pitääpä katsoa, jos saisi oman listan aikaiseksi. 📻

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos Milla, White Christmas on aina hyvä, erityisesti tietysti swing-twistillä. Ja Ultra Bra on myös ehdottomasti suosikkejani. Kas kun en itse keksinyt tuota samaan kohtaan, sillä niinhän se on: ”suojelen sinua kaikelta…”

  Liked by 1 henkilö

  1. Musiikin voima on toden totta ihmeellinen! Kiva, että sinäkin osuit juuri näille vuosikymmenille ja musiikin muistoihin. Musiikkia tulee ja menee, ja kaikesta ei voi pitää, mutta kyllä se vain on ihmeellistä, kuten kirjatkin ❤

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s