Joulukuun aurinkoinen

Tuntuu, että toistan vähän itseäni. Siinä, että rakastan jokaisen vuodenajan auringossa näkyviä erilaisia sävyjä ja vivahteita. Siinä, että joka vuosi ne ovat parasta mitä tiedän ja olen koskaan nähnyt. Mutta aina ne vain ovat yhtä kauniita.

Nyt kun meillä on perhe kaikkinensa selviytynyt keräämään voimia  vatsataudin kourista ja ulkona on pimeää ja kovin märkää, on ihana palata näihin kauniisiin pakkaspäiviin reilun viikon takaa.

dscf6488

Kovan kuumeen lieventämiseen riitti tämä kolea ja märkäkin sää, mutta näissä pakkaspäivissä on jotain taianomaista. Talven aurinko on jollain tapaa kovin herkkä, ujo, mutta silti itsevarma ja niin hennon kaunis.

dscf6492

Talven aurinko on melkein sininen, kun pakkasta on paljon. Se kimaltelee kuuraisena maan pinnalla, ja heiluttaa ohikulkijoille.

dscf6490

Silti talven aurinko tuntuu hieman pysähtyneeltä. Siltä kuin se olisi talviunilla, keräämässä voimia uuteen kevääseen ja kesään.

dscf6496

Talven aurinko paistaa matalalta, ja tekee varjoista pitkät. Kuin muistuttaakseen voimastaan.

dscf6497

Meillä jäi tänä vuonna sairastelun vuoksi väliin molempien lasten joulujuhlat, hieman kateellisena olen katsellut somekuvia joulunalusviikon valmisteluista: onneksi voimat palaavat nopeasti, ja vielä on tiedossa ainakin paketointipajaa ja jos hyvin käy Helsingin joulumarkkinoiden ihmettelyä.

Ja uusi jouluhan tulee aina. Juuri tähän samaan kuin myös toivottavasti taianomaisen kaunis talvi. Edith Södergrania lainatakseni ”…unissaan se näkee miten kaikkialle sataa loputtomiin valkoisia hiutaleita…”.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Joulukuun aurinkoinen

  1. Ihanat kuvat, voi kunpa aurinko palaisi pian!
    Hyvä, että olette taas takaisin terveiden kirjoissa. Pari päivää kuitenkin vielä aikaa tehdä jouluvalmisteluja, siinäkin ajassa ehtii paljon. Mukavia jouluun laskeutumishetkiä!

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s