Yayoi Kusama – In Infinity

dscf7931

Vuoden lopulla mietin kuumeisesti mitä tekisin töiden kautta hankkimillani liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Osalla olin jo ostanut leffalippuja, käyttänyt liikuntaan sekä muutamaan konserttiin. Joku muu taisi miettiä samaa, sillä jostain syystä tielleni osui Museokortti ja ajatus niistä kaikista upeista näyttelyistä. Tiesin heti, minkä näyttelyn kävisin katsomassa ensimmäisenä.

dscf7933

Viimeistä viikkoa Helsingin taidemuseossa näytteillä oleva Yayoi Kusaman näyttely tarjosi hauskan sunnuntain ei yksistään minulle aikuisena, mutta myös lapsilleni. Ihmettelimme kurpitsoita, väistelimme vettä ja palloja. Ja häikäistyimme hienoista väreistä.

dscf7959

Kusaman näyttelyssä katsoja imeytyy valtaviin teoksiin, sulautuu niihin, ja tuntee yht’äkkiä olevansa yhtä niiden kanssa. Ne tarjoavat katsojille kokemuksia kaikilla asteilla. Me osuimme näyttelyyn sunnuntain aamupäivän ruuhka-aikaan, joten ihan kaikkiin keskeisiin teoksiin ja huoneisiin emme itse ”menneet sisälle” pitkien jonojen vuoksi.

Pojat innostuivat näyttelystä melkein kuin minäkin ja kuvasivat kännyköillään kaikkea omasta mielestään hauskaa.

dscf7991

dscf8027

Lopuksi kävimme askartelemassa omat kurpitsat kotiin viemisiksi. Askartelupajassa oli syntynyt monta hienoa taideteosta, jotka toivat Kusaman värimaailman harmaata Helsingin katumaisemaa vasten.

dscf8009-4

Eikä museokierros ole tietenkään mitään ilman käyntiä kahvilassa jädellä…:)

Heippa Helsinki, tulemme varmasti toistekin poikien kanssa museoon. Kuopus nimittäin kahvilassa totesi: ”Olipa tosi kiva päivä!”. Museossa voi lapsillakin siis olla hauskaa!

dscf8041

4 kommenttia artikkeliin ”Yayoi Kusama – In Infinity

 1. Minä hullaannuin niin Kusaman näyttelyyn, että kävin siellä kolme kertaa. Joku kertoi kokeneensa näyttelyn ahdistavana, mutta minulle se oli ihanan rauhoittava ja inspiroiva.

  Liked by 1 henkilö

  1. Minä en tutustunut kovin tarkkaan Kusaman taustoihin, mutta minustakin näyttely oli inspiroiva ja herätti kovasti tunteita. Lapsetkin pitivät näyttelystä omalla tavallaan. Voisin minäkin mennä vielä uudelleen…:)

   💛

   Tykkää

 2. Pitäisikin yrittää, jos itsekin ehtisi vkonlopun Helsinki-reissulla Museoon. Pitkästä aikaa. Toisaalta myös Suomenlinna ja valokuvaus kiinnostaisi. Vaikka pelkään, että lopulta vietän koko vkonlopun Messukeskuksessa. Jos pääset Matkamessuille, tule ihmeessä Rantapallon osastolle, missä meillä on se upea valokuvanäyttely. Minä olen siellä päivystämässä la klo 10-14.

  Liked by 1 henkilö

  1. Minäkin olen pitkään miettinyt, että Suomenlinnaan pitäisi mennä kuvaamaan: se on niin mahtava paikka! Matkamessut ovat ehdottomasti viikonlopun ohjelmassa (jos tuloillaan oleva flunssa ei äidy kovin pahaksi…). Mutta teidän valokuvanäyttelyn haluan ehdottomasti nähdä, jos pääsen paikalle! Hyvä tilaisuus myös tehdä hyvää 🙂 Olisipa mukava nähdä sinutkin, vielä en tiedä pääsenkö lauantaina tai sunnuntaina paikalle…Matkamessut ovat siitä pahat, että matkakuume yleensä vain yltyy…Tosin pahin nostattaja on epäloogisesti varattu matka: kun yksi matka on tuloillaan alkaa jo melkein suunnitella seuraavia (ennen kuin se eka järjestyksessä on edes vielä toteutunutkaan…).

   💙

   Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s