Aavistus kesää: rantojen Sydney

Olen juuri viettänyt ensimmäisen yön saaressa ja herännyt uskomattoman kauniiseen tyyneen aamuun. Päivän mittaan aurinko on lämmittänyt koko ajan enemmän ja enemmän. Suomen rantakelit tuntuvat vielä aavistuksen hyisiltä, mutta Sydneyssä saimme muutaman päivän ajan nauttia ihanan syyskesäisistä rantakeleistä.

Suuntasimme ensimmäiseksi tietenkin maailmankuululle Bondi Beachille. Reittihakua käyttäessäni luulin yhteyksien olevan monen mutkan takana, mutta majoitustamme lähinnä olevalta Kings Crossin metroasemalta pääsimmekin 10 minuutissa Bondi Junctionin metroasemalle. Bondi Junctionilta lähti useita bussivuoroja rannalle, ja näkymästä voit päätellä koska sinun tulee jäädä pois 🙂

DSCF9867.jpg

Bondin rantakaduilla on useita ruokapaikkoja, sekä pikkukauppoja, joista sai kätevästi nopeaa evästä rannalle. Rannan lisäksi alueella voi rentoutua vaikka nurmikolla tai etsiytyä hienojen merivesialtaiden ääreen. Myös Suomesta Australiaan muuttaneen Tomi Björckin ravintola löytyy muuten Bondi Beachin alueelta.

Kylmän talven jälkeen helle ja hiekka varpaiden välissä oli meille kaikille mannaa. Rannan virtaukset olivat liian rajuja ja aallot isoja varsinaiseen uimiseen, mutta lapset nauttivat täysillä rantavedessäkin leikkimisestä ja aaltojen saalistamisesta.

DSCF9878.jpg

Australien 2017-53.jpg

Mahalautailu (bodyboarding) että lainelautailu näyttivät olevan suosittuja kaikenikäisten keskuudessa.

DSCF9918.jpg

Rannoilla valvotaan tarkasti sekä sinisissa asuissa olevien virallisten rantavahtien (lifeguard) sekä vapaaehtoisten hengenpelastajien (lifesaver) voimin. Hengenpelastajat erottuivat rannalla kelta-punaisilla asusteillaan, ja kehottavat ihmisiä uimaan erityisesti kahden rannalle pystyten lipun välisellä alueella, surffaajat ovat tämän alueen ulkopuolella.

DSCF9901.jpg

Bondi Beachilta lähtee yksi Sydneyn suositelluimmista kävelyistä. Koska olimme niin rantakelien huumassa, meiltä tämä jäi tekemättä. Jos olisin ollut täällä jouluaikaan, olisin takuulla osallistunut Bondi Beachillä järjestettävään joululaulutilaisuuteen: lunta tai valkeaa hiekkaa, jouluihmisiä löytyy kaikkialta!

Australien 2017-59.jpg

Mutta kuuden kilometrin Bondi Beach – Coogee Beach kävely on oppaiden mukaan erittäin suositeltava. Jos ranta alkaa kesken matkan houkuttaa, voi kävelyn lopettaa vaikka Bronte Beachille.

Bondi Beachin kivimuurien katutaide oli hauskimpia näkemiäni. Suomalaiseen sieluun vetosi eritoten lokki (,joita rannalla oli tooooodella paljon).

Bondi Beach oli huikea, mutta sittenkin tykkäsin enemmän sympaattisesta Manlysta. Manly oli lauttamatkan takana oleva Sydneyn päiviemme toinen rantakohde. Puolen tunnin lauttamatka Cirqular Quaylta tuntui vievän meidät aivan toisenlaiseen maailmaan. Jo lautalla näki, että merellinen Sydney on täynnä pieniä salaisia rantapoukamia. Ehkä jonkun jo omia, ehkä sellaisia jotka vain odottavat löytäjäänsä.

DSCF9961.jpg

Manlyssa oli helppo heti lauttasatamassa napata lounaaksi jotain edullista ja herkullista aasialaista, ja jälkkäriksi vaikkapa jättitikkari sateenkaaren kaikissa väreissä! Manlyssa kävelykatu johdattaa kulkijan toisen puolen rannalle. Tällä kertaa joku toinen vain oli ehtinyt rannalle ennen meitä…

DSCF0025.jpg
Rannalle pystytetty kyltti kertoi päivän aikana tehdystä haihavainnosta. Siitä huolimatta ihmiset uskaltautuivat veteen. Me yleisesti ottaen lapset tosin pysyttelimme aivan rantavedessä…

Hai ei päässyt pilaamaan päiväämme vaan nautimme täysillä iltapäivän laskevasta auringosta. Miten ihanalta merivesi jaloissa tuntuikaan!

DSCF0010

DSCF0046.jpg

Kun palasimme Sydneyyn alkoi ilta jo laskeutua. Ja sen tuhannet valot jälleen syttyä.

Australien 2017-74.jpg

Tänä iltana lämmitämme kevään ensimmäisen saunan saaressa. Ja ehkä pulahdan mereenkin…Kesä tulee tännekin!

Milla ❤

p.s. vinkkinä Sydneyn sunnuntaihin: joukkoliikenteessä voi sunnuntain aikana Opal Cardilla liikkua 2,50 dollarilla niin paljon kuin haluaa!

Shortly in English: Besides all the exciting citylife, we certainly visited also Sydney’s best beaches. On our third day we visited the Bondi Beach, which perhaps is a must in Sydney. You can also do one of the most popular walks of Sydney from here to Coogee Beach; we decided to enjoy the sea, sand and sun instead. If you’re here in Christmas time, you can join and sing Christmas carols at the beach!

We also visited Manly beach, and liked it very much. It was a nice ferry ride from Circular Quay on a beautiful day. There was a shark warning on the beach but we enjoyed the afternoon anyway.

5 kommenttia artikkeliin ”Aavistus kesää: rantojen Sydney

  1. Huikaisevan upeita kuvia ja matkakertomusta reissustanne. Australia on varmasti elämyksellinen kohde, mikä jäänee kuitenkin monelle vain haaveeksi. Ihanaa, kun teitte siitä totta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos Hannah❤️ Kyllä vain maa oli upea, ja tapaamamme paikalliset olivat kovin otettuja siitä, että näinkin kaukaa matkustimme heidän maahansa. Unelmista täytyy pitää kiinni, vaikka kaikki eivät aina toteutuisikaan. Ihanaa lauantai-iltaa sinulle!

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s