Oi ihana elokuu!

Loma mökillä on tämän kesän osalta ohi, kun palasimme kaupunkiin sunnuntaina. Kesä ei ole tänä vuonna ollut helppo, mutta siinä on ollut kosolti paljon kauniita pieniä hetkiä. Sunnuntai oli säänsä puolesta täydellinen kotiinpaluulle: mökille tuuli todella navakasti lounaasta, ja iltapäivästä alkanut sade vain lensi tuulen mukana. Koko loppuilta kotikulmilla oli harmaa ja sateinen, juuri sopiva kotiin käpertymiselle.

DSCF2936.jpg

Minä pidän tästä vuodenajasta. Vaikka miten rakastan saaristoamme, minusta on mukava palata mökiltä kotiin. Yksinkertaiset arjen itsestään selvyydet kuten juokseva vesi, suihku ja pesukone saavat aivan uusia merkityksiä: astianpesukone koko kesän tiskirupeaman jälkeen on ehdottomasti paras kaverini!

DSCF2934.jpg

Yleensä tähän aikaan vuodesta puhkun myös energiaa: elokuu lomien loppuineen ja koulujen alkuineen on minulle uuden aloittamisen aikaa. Töissä odottavat uudet haasteet eikä niitä varmastikaan puutu myöskään opinnoista. Jossain taka-alalla siintää jo kuitenkin orastavana ajatuksena suunnitelma ensi kesälle ja syksyyn ajoittuvasta pitkästä opintovapaasta. Ja tietenkin aavistuksia ja unelmia tulevan kalenterivuoden reissuista…Mutta juuri nyt olen nauttinut vielä parista lomapäivästä kotikulmilla!

DSCF2983.jpg

Elokuu hellii vielä lämmöllään, vehreydellään. Hämyisillä illoillaan ja tähtikirkkaalla yötaivaallaan. Ja onhan meillä vielä mökkiviikonlopput maailman kauneimmassa saaristossa. Ne viikonloput jatkuvat pitkälle syksyn kylmiin ja kirkkaisiin päiviin.

DSCF2970.jpg

Elokuu on ihanaa aikaa. Ensin oli tarkoituksena liittää postaukseen viimeisiä kuvia mökiltä, mutta elokuun iltojen aurinko kotipihalla on niin ihana. Kuin oltaisiin jossain keskellä elämää ja kuolemaa. Minä palaan huomenna töihin, mutta ihana elokuu jatkuu. Onneksi.

DSCF3021.jpg

Mikään runo ei ehkä kuvaa tunteita tässä kuussa paremmin kuin tämä kaunis Helena Anhavan runo hänen esikoiskokoelmastaan Murheellisen kuullen on puhutta hiljaa (1971).

Elokuun aamu ja sumua sen verran
että taivas lähtee rannasta.
Ilma on persikanpehmeä
ja suu maistaa kaikki värit,
pois menevän kesän tuoksu on lehdillä,
ruohon vihreä luopunut.
Olet huikean onnellinen
etkä välitä onko se elämän
vai kuoleman himoa.

Ihanaa elokuuta ❤

Milla

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Oi ihana elokuu!

 1. Elokuu on minustakin aivan ihanaa aikaa. Jos kysyttäisiin, että mikä on vuoden parasta aikaa, en osaisi sanoa, että onko se joulu vai elokuu. Ehkä joulu, kuitenkin, mutta elokuu ja syyskuun alku ovat myös niin kovin ♥

  Tässä ajassa kiehtoo juuri se, että kaikki on niin uutta ja samalla tuttua: elämän rytmi, tuoksut, aamujen ja iltojen valo, pian näkyvät tähdet…

  Hurmaavaa elokuuta sinulle, Milla!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Katja ❤ Olen niin samaa mieltä kanssasi tämän ajan kiehtovuudesta, mutta myös siitä että nenä on kohta kohti joulua…;)

   Ihania elokuun päiviä ❤

   Tykkää

 2. Kaikkein ihaninta ikinä ovat elokuu, syyskuu ja joulu<3 Taidan rakastaa syyskuuta vieläkin enemmän kuin elokuuta, paitsi, että elokuussa me vielä sujahdamme uimaan tuosta vain. Kuka muu ikinä on sanonut onkologilleen, että 'ihan sama, metastaasi tai ei,ei käy nyt: minä vietän ihanan syyskuun ja tapaan myös perhettäni'. Niin tehtiin. Tartun jokaiseen hetkeen. Olen onnellinen, että huomaan hetken. Olen läsnä. Oi ihana elokuu ja lepakot suih, suih….Onnea elokuun hämärtyviin iltoihin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä, vain nämä kolme ovat ihania<3 Minulle niin rakas on lokakuu…Hetkessä on eläminen on toisinaan niin vaikeaa, mutta kun sen oppii on se niin palkitsevaa.

   Ihanaa viikonloppua ❤

   Tykkää

 3. Kyllä vain olen samaa mieltä kanssasi, ei koskaan tiedä mitä uusi vuodenaika oikeasti tuo tullessaan. Kiitos tulen mielelläni blogiisi ottamaan haasteen vastaan!

  Ihanaa elokuun viikonloppua sinulle ❤

  Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s