Tanskan taikaa: Tivolin valoissa

En ole kaupalliseksi muuntuneen Halloweenin suurimpia ystäviä. Silti rakastan kurpitsoita, ja lasten kanssa on kiva askarrella pieniä Halloween-juttuja. Tanskan Tivoli on marraskuun alkuun asti verhoutunut Halloween-teemaan.

DSCF5414

Matkasimme siis Legolandissa käynnin jälkeen ja hyvin nukkuneina aamupäivän junalla Kööpenhaminaan. Olin jo täysin unohtanut miten antoisaa voi junamatka olla: ei stressiä liikenteestä, säästä tai muustakaan ajamiseen liittyvästä.

DSCF5418

Sitä paitsi maisemat olivat varsin mukavat. Rannikkoa lähestyessä aurinkokin näyttäytyi, ja meri kimalteli suloisen sinisenä. Olisi toivonut, että tunnelin sijasta Beltin salmen voisi ylittää junallakin sillalla, sillä näkymät olisivat varmasti huikeat.

DSCF5429

Kööpenhaminassa tämä ilta oli omistettu Tivolille. Vaikka sää oli harmaa, ja välillä satoi rankastikin, saattoi sen näissä tunnelmissa unohtaa.

DSCF5451

Vaikka puisto oli täynnään Halloweenia ei se haitannut minua lainkaan. Tämä kaikki otti täysillä valtaansa. Kööpenhamina.

DSCF5482

Paikka tuntui lumoavalta satupuistolta, jossa ihmiset kuljeskelivat hyväntuulisina. Sateesta ja kaikesta märästä huolimatta.

DSCF5478

Istuivat ravintoloissa syömässä, juomassa, ja vain viettämässä aikaansa. Nauroivat vuoristoradassa. Ehkä tämä todellakin on maailman onnellisin kansa.

DSCF5472

Ilmassa leijailevat tuoksut sekoittuivat toisiinsa, ja me pähkäilimme otammeko hattaraa, vohvelia, jäätelöä, glögiä tai hodaria.

DSCF5497

Kaiken hulinan ja vilinän jälkeen maistui taas pian uni. Eikä sitä tälläkään kertaa tarvinnut kauan kutsua.

Mutta Tivoliin haluan ehdottomasti uudelleen. En edes uskalla ajatella miltä siellä näyttäkään jouluna…

DSCF5502

Iloista Halloweenin iltaa!

Milla ❤

Shortly in English: Tivoli Park in Copenhagen was full of beautiful lightning, and Halloween. 

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Tanskan taikaa: Tivolin valoissa

    1. Kuulostaa todella kivalta perinteeltä! Meillä pojat tykkäävät pukeutua vielä, ja onneksi koulussa saakin pukeutua jos haluaa. Mutta eiköhän tässä nyt saa alkaa ajatella jo hieman joulua…;)

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s