Karhean kaunis Kööpenhamina

Tanskan reissun kaunein päivä sijoittui sunnuntaille. Sade väistyi aamupäivän jälkeen, ja me  suuntasimme koko päiväksi kaupungille.

DSCF5508

DSCF5511

Mikäs kauniin Kööpenhaminan kaduilla oli kulkiessa. Suuntasimme rennoissa tunnelmissa pitkin Strögetiä kohti Nyhavnia.

DSCF5550

Strögetin kohokohdat taisivat olla lapsille Legon ja Disneyn myymälät. Minä löysin Gamle Apotekista löytyi jo joulukoristeitakin! Itse nautin tälläkin kertaa eniten kaduilla vaeltamisesta, ihmisten tarkkailusta ja uuden kaupungin tunnelman aistimisesta.

Ja huokailusta näiden kaikkien herkkujen äärellä!

DSCF5545

Kööpenhamina tuntui minusta uudelta tuttavuudelta, vaikka lapsena olenkin täällä vieraillut. Ehkä sitä näkee asioita toisin.  Eri perspektiivistä. Kauempaa.

DSCF5557

Lumoava Tage Carlsenin kukkakauppa on aivan Strögetin toisessa päässä pienellä sivukujalla. Minä jouduin huokailemaan tällä kertaa ikkunan takana, sillä harmikseni paikka oli kiinni juuri sunnuntaina. Tänne aion palata!

DSCF5562

Pitkin Strögetiä voi helposti kävellä aina pittoreskiin Nyhavniin saakka. Nyhavn oli yhtä kaunis ja värikäs kuin kuvissakin. Täällä tuoksuivat suola, meri, ja taustalla kirkuivat lokit. Kaikkeen sekoittui rannan ravintoloiden huumaavat tuoksut.

DSCF5589

DSCF5610

Me kävelimme lounaalle rouheaan Christianiassa sijaitsevaan Papieroeniin: sunnuntaitunnelmissa ihmisiä oli paljon entisellä tehdasalueella liikkeellä paljon, mutta maukas lounas korvasi tungoksen! Ainoa todellinen ongelma Papieroenilla oli kyllä valinnan vaikeus: tarjolla oli kaikkea sushista hampurilaisiin, aasialaisesta erilaisiin smörrebrödeihin. Jos et täällä saa nälkääsi tyydytettyä, et missään!

DSCF5662

DSCF5644

Meillä meni kaupungilla kävellessä koko päivä. Paluumatkalla aurinkokin näyttäytyi: ostimme suklaalla kuorrutettuja churroja, heitimme kolikon katumuusikolle. Ja kävimme tietenkin vielä Legolla.

DSCF5690-2

Matkalaukut haettuamme hyppäsimme junaan ja lentokentälle. Joskus pari päivää voi tuntua viikolta, näin teki Tanska meille. Olit muuten aika ihana Kööpenhamina! Haluan tulla takaisin!

DSCF5677

Mutta kolmen viikon kuluttua lämmittelen tunteitani kaupunkia kohtaan, jolle olen vannonut ikuista rakkautta.

Mutta siitä sitten myöhemmin. Sitä ennen toivottavasti olemme jo joulutunnelmissa.

Milla ❤

p.s. Jouluradion koelähetykset verkossa kuuluvat muuten jo…:D

Shortly in English: We wandered the last day of our autumn holiday around Copenhagen. Beautiful city with lots of character ❤

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Karhean kaunis Kööpenhamina

    1. Kiitos ❤ Minä kuuntelen Jouluradiota jopa lenkeillä koiran kanssa, nappikuulokkeet ovat kyllä kätevät eikä tarvitse "häiritä" muita, jotka eivät ihan ymmärrä…:D Kyllähän tässä pitäisi jo alkaa jouluilemaan, blogeissakin olen ehtinyt käydä aivan liian vähän…

      Mutta kyllä tämä tästä!

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s