Kaksi viikkoa eikä yhtään vähemmän

Kaksi viikkoa eikä yhtään enempää. Ei yhtään vähempää. Jouluaattoon. Oma sairaslomani lähenee loppuaan. Aika on mennyt nopeasti, hetket ovat olleet hitaita. Toipuminen vienyt aikansa, voimia. Silti on onneksi pystynyt nauttimaan. Hetkittäin touhuta, lauleskella joululauluja, herkutella. Lueskella iki-ihania joululehtiä, ja teidän kaikkien upeita blogeja! Olla vain, kuunnella. Katsella tarkemmin kuin pitkään aikaan.

Olen pitkästä aikaa saanut innostuksen tehdä jotain, käsin. Pienin askelin on jaksanut taas leipoa: piparkakkukakkuja, leipää… Askarrella lasten kanssa. Pakastaa ensimmäiset lyhdyt. Sitoa havuja. Inspiroitua kuvista, kuvaamisesta.

Kiitos Mirulle: Jouluttelua-blogista (KLIK!) sain innostuksen tehdä kranssin metallihenkarista. Ei tätä yksin voi palamaan jättää, mutta…ehkä siitä tuli ainakin hieman kaunis.

Joululaulu

Tänään jäällä tuulee pohjoisesta,
viima silittelee poskia.
Pieni käsi uinuu lapasessa –
niin pientä on lämpö,
niin pientä on valo.

Tänään taivas säihkyy mustaa tulta,
pimeä päätä kietoilee.
Pieni tähti puhkoo taivaankannen –
niin pientä on lämpö,
niin pientä on valo.

Tänään painan kasvot linnun rintaan,
hautaan silmäni untuviin.
Lämpö virtaa linnun sydämestä –
niin pientä on lämpö,
niin pientä on valo.

Hannele Huovi: Hiilellä piirretyt puut, 1987

Tämän kauniin joululaulun myötä oikein kauniita loppuviikon päiviä sinulle!

Milla ❤

8 kommenttia artikkeliin ”Kaksi viikkoa eikä yhtään vähemmän

  1. Kaksiko viikkoa vain!? Oh no! Täytyy pistää hösseliksi. Tai sitten en. Töissä hösselit jatkuu, joten kotona ei enää viitsi. Kyllä se joulu sieltä tulee vähemmälläkin (tässä yritän itseäni vakuuttaa).

    Kaunis kranssi.!Ja niin rauhalliset kuvat, tulee jouluinen olo. Sain itse etuoviin kranssit valmiina äitini tekeminä. Askel kerrallaan joulua kohti 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Aika menee ihan mielettömän nopeasti! Itse luovutin myös liialta jo jokin aika sitten: kaikkea ei vain jaksa eikä ehdi. Täytyy myös nauttia tästä ajasta. Jouluja tulee toivottavasti vielä monia 🙂 Ihanaa saada kranssit valmiina, ovat varmasti kauniit talonne etuovissa. Ihania askelia loppuviikkoon ❤

      Tykkää

  2. Ihana fiilis postauksessa. En tiedä miten niin pääsi käymään, mutta joulukuuni on ollut ihan liian työntäyteinen ja vaikka priorisoin, on tekemistä silti liikaa. Joulukuu on vähän kirinyt ohitseni. Olen yrittänyt pikkukikoilla nauttia vähäisistä vapaista hetkistä ja fiilistellä joulua. Joulukuusi kannettiin sisään jo viikko sitten ja tänään leivottiin pipareita. Myös kukka-asetelmia olen ehtinyt tehdä. Onneksi. Joulu on niin ihana ja vain kerran vuodessa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos ❤️ Vaikka minulla on tänä vuonna joulukuussa ollut aikaa, tuntuu silti kuin joulukuu juoksisi aivan liian nopeasti. Onneksi voi takertua noihin pieniin hetkiin, ja aivan parasta että jossain muuallakin on kuusi jo pystyssä! Meille kuusi tuli tänään, kun mies ei vain voisi käsittää sen tuomista sisään aiemmin 😄 Ihania pieniä hetkiä sinulle ennen joulua ❤️

      Tykkää

  3. Huovi on niin lahjakas kirjoittaja. Muistanm miten Merimme kirjoitti hänestä esseenkin yläasteella. Tavallaan tutustuin siis tyttäreni kautta Huovin teksteihin.

    Meille kuusi tuodaan sisään ja koristellaan aatonaattona, mutta vieläkin on heitä, joille rittää, että se tulee aattona;) Taidanpa aikaistaa päivällä.

    Tuikkivaa joulukuun jatkoa ❤

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!