Aurinkoinen Andalusia osa 1/3

Rysähdys kohti kevättä. Kun puut kaatuvat ja loma tekee tehtävänsä. Mutta aloitetaanpa alusta. Olimme hädin tuskin ehtineet poistumaan reilu viikko sitten pihaltamme kohti lentokenttää, kun kevät rysähti. Lähtöpäivälle sovittu puunkaato toisi muutoin varjoisalle pihallamme aimo annoksen ihanaa kevään valoa. Tuntui, että symbolisesti tämä sopi talviloman aloitukseen hyvin. Kohti kevättä ja valoa.

Tänä talvena suuntasimme hiihtolomalla aurinkorantojen sijasta Espanjan Andalusiaan. Kohde valikoitui täysin sattumalta lentotarjousten perusteella, ja olettamuksella että näin eteläisessä Euroopassa kevät olisi jo ehkä lähtökuopissaan. Matkan reitti tarkentui syksyn mittaan: Malaga-Ronda-Sevilla-Granada-Malaga. Reitin varrelta tuntui jokaisella suunnittelukerralla löytyvän paljon upeita kohteita.

Lensimme ensimmäisenä lomapäivänä Malagaan. Kolme tuntia myöhässä olevan lennon jälkeen, Andalusian reilun 10 asteen lämpötila tuntui joka tapauksessa melkein kuin kesältä. Vaikka olimmekin odotuksesta väsyneitä, ajoimme illalla vielä yöksi Rondan kylään.

SAM_4621
Ronda on yksi Andalusian valkoisista kaupungeista (pueblos blancos). Sen tekee erikoiseksi sijainti: 30 000 asukkaan kaupunki on nimittäin rakennettu korkealle vuoristoon ja kylän halkaisee 120 metriä syvä El Tajo-rotko, jonka yli on rakennettu 1700-luvulla silta Puente Nuevo. Kylän vanhakaupunki on maurien rakentama.

Yövyimme koko matkan ajan huoneistoissa paikkakuntien keskeisillä paikoilla. Huoneistot sopivat varustelultaan perheille loistavasti: koskaan ei tiedä milloin tarvitsee vaikkapa pyykinpesukonetta, eikä ainakaan lisätila haittaa. Lisäksi huoneistot ovat useimmiten hieman hotelleja halvempia ja on mukava syödä kiireetöntä aamiaista lomalla ihan yöpukusillaan.

Aamu valkeni Rondassa harmaana ja hieman sateisena, mutta kaikki olivat siitäkin huolimatta hyvillä mielin.

Itse lähdin herättyäni paikalliseen supermarkettiin ostamaan aamiaistarpeita. Paikallinen elämä heräili yhdeksän aikaan: aikaisimmat olivat jo kuppilassa aamukahvilla, kalakauppa availi oviaan ja lapset kulkivat reppu selässä koulu kohti. Vaikka ilma oli kolea ja aavistuksen kostea, ihailin heti aamusta parvekkeiden kukkia! Kukat tuntuivat kuin balsamilta kylmässä ja pimeässä talvehtineelle. Ja nämä kaikki ihanat ruukut seinällä <3!

Buenos días! Hola! Espanjalaisten tervehdyksen kaupan kassalla.

Aamiaisostoksillani huomasin, että olisi ollut taas syytä tarkistaa ne muutama kohteliasta sanaa paikallisella kielellä. Kassalla häpesin hieman mumistessani ihmeellistä sekoitusta. Rauhallisen ja herkullisen aamiaisen jälkeen suuntasimme katsomaan paikallisia nähtävyyksiä. Erityisesti siis kuuluisaa rotkoa. Täytyy myöntää, että näky oli melko uskomaton. Koska itse kärsin suunnattomasta korkean paikan kammosta, rotkokuvat ovat mieheni ottamia. En vain kyennyt menemään aidasta huolimatta aivan reunalle…

Spanien 2016-17

 

Onneksi sade loppui aamupäivän aikana, mutta koleus piti takit tiukasti kiinni ja pipot päässä. Säästä huolimatta appelsiinipuut kantoivat Rondassa hedelmiään ja mantelipuutkin kukkivat.

Rondassa syödyn lounaan jälkeen hyppäsimme vuokra-autoomme ja lähdimme kohti Sevillaa. Kaupunkia lähestyessä lämpötila nousi tasaisesti kohti mukavampia lukemia. Sevillasta lisää ensi kerralla!

Tänään on ollut todella kaunis päivä, ja meillä on tehty risusavottaa sekä ihailtu tippuvia räystäitä. Suloista lauantaita sinulle!

Milla ❤

16 kommenttia artikkeliin ”Aurinkoinen Andalusia osa 1/3

  1. Upeita maisemia! Minä yritän katsoa kameran linssin läpi niitä hurjimpia rotkoja, tuntuvat siten vähemmän kamalilta… Tuttavani asuivat juuri kolme kuukautta noissa maisemissa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Oih…olisi niin ihanaa, kun olisi joskus aikaa asettautua hieman pidemmäksi aikaa uusiin maisemiin. Ehkä minäkin kokeilen katsella tuollaisia paikkoja jatkossa kameran linssin takaa…;) Ihanaa sunnuntaita sinulle ❤️

      Tykkää

  2. Huikaisevan upeat maisemat, oiiii! Jäin katsomaan noita rotkon reunalle rakennettuja taloja. Pelottavan lähellä putousta ovat, huh huh!
    Mantelipuiden kukinta niin suloista, kun meillä täällä on luonto kinosten peitossa, varsinkin eilisen lumipyryn jäljiltä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Aloitin eilen risusavotan, nyt vain pitäisi jostain saada oksasilppuri lainaan niin saisi haketta ihan omasta takaa 🙂 Olen jo nyt tyytyväinen ratkaisuun kaataa puu, valoa tulee ihan eri tavalla pihaan. Näitä mahtavia maisemia muistellessa jatkan risusavottaa tänäänkin, käy hyvin kuntosalista 😀 Ihanaa sunnuntaita ❤️

      Liked by 1 henkilö

    1. Oih, ihanaa lomaa teidän perheelle ❤️ Kyllä se vain tekee hyvää tässä vaiheessa vuotta, kun valon määräkin on jo lisääntynyt huikeasti. Toivottavasti lumisateiden jälkeen myös aurinko teillä paistaa! Ihanaa sunnuntaita myös ❤️

      Tykkää

  3. Huikeat maisemat! Tuollaista kalliomuodostelmaa olemme nähneet myös erityisesti Itävallassa.

    Kokelkaa joskus viikkoja tuollaisessa huoneistohotellissa: On kiva yritää sulautua paikalliseen väestöön ja päästä mukaan sen elämänrytmiin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Olisi aivan ihanaa viettää viikkoja jossakin. Toivon, että tällainen mahdollisuus vielä tulisi jonain päivänä, että aika olisi suotuisa. Ihanaa sunnuntaita ❤️

      Tykkää

  4. Kerrassaan ihani lomakuvia ja itselle aivan uusia maisemia. Taannoin mietiskelin, että tuo voisi olla käymisen arvoinen lomakohde. Siksi onkin kiva lueskelle kohteesta lisää nyt täältä 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!