Talven taikahetkissä

Talven taikahetkissä pakkanen on värjännyt aamutaivaan sinisellä pensselillään. Se on sinne tänne ripotellut sinen keskellä tuikkivan tähden: tuolla, tuolla, tuolla…tuhansia, miljoonia, miljardeja. Kaikkia en edes näe ja tunnen miten maailma todellakin on ääretön.

dscf7543

Toisaalta toisaalta talven taikahetket ovat ohikiitäviä, rajallisia: kun askel narskuu ja kaikuu kauas, ja tunnet astuvasi hiljaisuudessa hetkestä toiseen. Kun palaat kotiin lämpimään.

dscf7509-4

Jouluradio on hiljentynyt. Minä mietin mitä ensi vuodelleni tekisin, eläisin unelmaani päivittäin? Saavuttaisin, tavoittelisin, kokeilisin? Jouluradion sävelet kaikuvat silti sisälläni. Ne saivat tarttumaan hetkeen. Mutta on silti aika tehdä tilaa. Vaikka miten haluaisin tarttua, on joulukuusen aika lähteä. Minulle jäävät silti kynttilät, kaikki ihana valo.

dscf6704

Poskenpäitä nipistää ja ripsiin huurtuu kuuran helminauha. Jos voisin, jäisin paikalleni ja heittäytyisin hankeen selälleni. Ja suuntaisin katseeni tuonne kauas, kauas kauas. Ihmettelen koiran kanssa taivaalla vilkkuvia valoja, jostain joku palaa juuri nyt kotiin.

Lentokone. On aika lähteä uuden vuoden seikkailuihin. Tähtien valossa.

yön ainoan tähden valaisemin sormin
kiinnitän sydämellesi
lumen hiljaisuudesta
pimeyden syvänteiden painosta
syntyneen helmen
kuin muiston
jonka kirkastamaa hohdetta
ei kukaan ota kasvoiltasi ei huuliltasi tietoa
ei silmistäsi salattuja vesiä

Terttu Jurvakainen: Kirjeitä hänelle jota ei ole, 1999

Kauniita tammikuun talvipäiviä toivotellen

Milla ❤

9 kommenttia artikkeliin ”Talven taikahetkissä

  1. Meilläkin sai kuusi eilen lähteä, vaikka minun teki mieli pitkittää joulua vielä viikko…ja kuusi ei varistanut yhtään. Tulevan vuoden unelmille piti tehdä tilaa ja samassa hetkessä alkoi tämä hurmaava lumimyrsky ja pakkanen on poissa eli jäljellä on just sopivat -6, jota ei pakkasena osaa edes pitää. Nyt saavat kasvit ja eläimet vihhdoinkin lumipesänsä.

    Kuvittele, kaupoissa myydään jo kevätesikoita! Päätin, että ’kiitos ei minulle tammikuussa, haluan elää nämä viikot talvessa’.

    Onko huonekuusesi hyvässä kunnossa? Sellaista mielisin, mutta pelkään, että jos se heti varistaa neulasensa.

    Nyt tähtien, kynttilöiden ja lumen valossa!♥♥♥

    Liked by 1 henkilö

    1. Minäkin näin kaupassa jo esikoita, mutta ei niitä voi vielä tosiaan tammikuussa…Ehkä helmikuussa sitten. Nyt eletään tätä ihanaa taikatalvea ❤

      Suloisia pakkaspäiviä sinulle!

      Tykkää

    1. Oi mikä tunnelma…Juuri sellainen on ollut tämä päivä: ihana, odottava, leppoisa ja niin nautittava! Olen ollut tänään hidas kuin mikä, mutta nauttinut tästä ihanasta talven taiasta, vihdoinkin! Ihania tammikuun pakkaspäiviä, ja kaikkia tätä lumen valoa ❤

      Liked by 1 henkilö

  2. Voi kuinka kauniisti kirjoititkaan =) Tähtitaivas kaikkine tähtineen, tuikkeneen ja vivahteineen on niin äärettömän kaunis, etten yhtään ihmettele jopa Koiramäen Killen tokaiseen, että tähtiä on niin paljon, että järki hämmentyy niitä katsellessa =) Kaunista ja unelmarikasta alkavaa vuotta =)

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Koiramäen Kille tietää mistä puhuu, ehdottomasti! Kiitos tästä tokaisusta, se jää mieleeni varmasti kun seuraavan kerran ennen nukkumaanmenoa katson taivaalle. Kaunista sunnuntain iltaa!

      Tykkää

  3. Ihana, hidas loma alkaa olla lopuillaan. Taivaalla näkyi illalla jokin planeetta, joka näytti joulun tähdeltä. Lunta ja pakkasta on nyt minullekin sopivasti. Kuusi loistaa vielä, vaikka varisteleekin jo neulasiaan. Toiveikasta tammikuuta! 🌟

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä vain arki alkaa…Jollain tapaa tuntuu kuusesta luopuminen tuskalliselta, kun se on valaissut iltojamme jo kuukauden ajan…Kaunista tammikuuta myös sinulle❤

      Tykkää

Kiitos kommentistasi!