Kevään juhlaa

Pääsiäinen on minusta aina ollut iloinen juhla. Se on omalla tavallaan erilainen kuin joulu: eihän niistä voi puhua samanaikaisesti! Pääsiäisenä tietää, että kevät on aivan varmasti jossain nurkan takana. Usein aurinko paistaa, ja pyhiä on vietetty haravoiden.

DSCF9402.jpg

Koska elämäni kaipaisi tällä hetkellä yhden päivän lisää viikkoon, olemme vasta tänään antautuneet pääsiäistunnelmiin.

DSCF9423.jpg

Pojat halusivat ehdottomasti virpomaan ja minä kuopsuttelin ensimmäisiä lehtiä pihamaalta. Myös risukasan nouto on tilattu: ehkä pihamme tänä keväänä näyttää vähintäänkin inhimilliseltä.

Värit ja aurinko tekevät mielen iloiseksi. Ja helpottuneeksi. Ulkona on silti vielä hieman koleaa. Kaikkialla kuitenkin leijuu kevät. Maan tuoksut, lokkien kirkuna, pullistelevat silmut.

DSCF9453.jpg

Mutta sisällä aurinko lämmittää jo niin ihanasti, että ensimmäinen pelargoni on intoutunut avaamaan nuppunsa.

DSCF9443.jpg

Loppupäivän vietämmekin puuhissamme. Pojat jakavat virpomisaalistaan, ja minä vietän loppuillan vaalilautakunnassa. Ehkä ovellemme ilmestyy vielä trullejakin.

Ihanan suloista palmusunnuntaita ❤

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Kevään juhlaa

 1. Minulle pääsiäinen, aivan toisin kuin joulu, on ollut hiukan ahdistavaa aikaa. Kerran pakenimme sitä lomalle Baijeriin: Mikä virhe, sillä siellähän sitä vasta vietetäänkin. Kuopuksen myötä pääsäisesta kuitenkin kehittyi ’etsi pääsiäsimunia puutarhasta’ -leikki ja sitä ennen tietenkin palusunnuntain trullien avustaminen pukeutumsessa etc. Tuleva pääsiäinen vietetään länsirannikolla, joten pääsen lauantaina Porin torille hakemaan kasvia, jota ei tunnu muualta saavan eikä muulloin!

  Jos olisime kotona, haravoisin koko pääsiäisen! Aloitettu jo on…

  Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle!<3

  Liked by 1 henkilö

  1. Ajattele, että tänään haravoidessani ensi kertaa tänä keväänä ilahduin sateesta: koko lämpimän päivän on hiekka pöllynnyt ympäri kovan tuulen mukana ja nyt tuntuu, että ensimmäinen kevätsade (niin juuri, kevätsade) tulee juuri silloin kuin sen kuuluukin!

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s