Veljensä Toivo

Jostain kaukaa kuuluu koputus. Joulumieli se nousee nokosiltaan, heittää viltin syrjään. Raukeasti venyttelee jäseniään, ja huokaa. Posket ovat punaiset lumesta, ja lämmöstä.

dscf6055

Ulkona jo hämärtää. Valot syttyvät maailmaan. Katsoo ulos: joku on sytyttänyt kynttilän. Onkohan se siskoni Joulusielu, takkinsa on poissa jo kenkänsä kadonneet. On lähtenyt retkilleen jo. Koskettamaan sinua minua meitä.

dscf6038

Hiljaa se hissuttelee villasukillaan. Lautalattia narisee jalkojensa alla. Joko on glögi lämmin, uunistako tuoksuvat joulun mausteet? Kynttilän liekki lepattaa, kun jostain puhaltaa.

dscf6067

Avaa oven pimeään. Näkee jo tähdet. Sinua odotinkin jo, rakas veljeni. Tulit kuten taisit. Toivo.

Ihanaa viikonloppua,

Milla ❤

p.s. Joulumieleni ja siskoni Joulusielu seikkailevat myös muissa tarinoissa. Ainakin täällä (klik!), täällä (klik!), täällä (klik!) ja täällä (klik!).

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Veljensä Toivo

 1. Kyllä luminen kaunis talvimaisema, mitä nyt saadaan ihailla koko maassa, sulattaa paatuneemmankin joulukammoisen jo näin marraskuun puolella :). Toivottavasti pikkupakkanen säilyy jouluun asti. Vähitellen ajatukset tosiaan siirtyvät jouluun ja vuoden loppuun. Minulla joulubuumi menee suurinpiirtein joka toisen vuoden aalloissa – tänä vuonna on taas se The Joulumood selvästi tulossa!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä vain tämä marraskuu on ollut todella ihana tähän mennessä! Vielä voisi vähän toivoa, että loppuviikon lauhtuminen jäisi toteutumatta…Minullakin on välillä vuosia, kun joulun tunnelmaan ei vain kunnolla pääse. Mutta tänä vuonna näyttää hyvältä😊 Ihanaa iltaa🌟ja kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

   Tykkää

  1. Eihän näitä kavereita voi vastustaa! Meillä lapset jo nukahtavat jouluvalojen loisteeseen…Unet ovat varmasti ihania ja unelmoivia. Kaunista iltaa, ja kaikkea hyvää uuteen viikkoon❤️

   Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s